Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Είσαι αυτόπτης μάρτυρας θαλάσσιων εγκλημάτων​;

Από τον κ.Β.Σπιτάλα
Έχετε στοιχεία για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττονται στις ελληνικές θάλασσες στον τομέα της αλιείας, εις βάρος του θαλάσσιου πλούτου μας;
Επικοινωνήστε με την Greenpeace και βοηθήστε μας να τα «ξεσκεπάσουμε»! Από τα αλιευτικά σκάφη στη θάλασσα μέχρι την τελική διάθεση των αλιευμάτων στην ψαραγορά, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για παρανομίες που θέτουν σε κίνδυνο τις θάλασσές μας και τα ελληνικά ψάρια.
Η ελληνική αλιεία, αν και στηρίζει οικονομικά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και φέρνει το ψάρι στο πιάτο μας, αποτελεί έναν από τους πιο παραμελημένους τομείς στη χώρα μας. Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία της θάλασσας. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές των μηχανοτρατών θέτουν σε κίνδυνο τα ελληνικά ψάρια. Έτσι, οι μηχανότρατες οργώνουν τις θάλασσές μας καταστρέφοντας ευαίσθητα οικοσυστήματα, ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από την ακτή, σπαταλούν τη θαλάσσια ζωή πετώντας πίσω στη θάλασσα τη μισή ψαριά τους και διοχετεύουν παράνομα μικρά ψάρια (γόνο) στην αγορά.

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Καλούμε εσάς, τους υποστηρικτές μας, τους επαγγελματίες του αλιευτικού κλάδου (ψαράδες, ιχθυοπώλες κ.α), τους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη θάλασσα, αλλά και όλους τους πολίτες, να μας στείλετε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε σχετικά με τα παραπάνω εγκλήματα και τη μη συμμόρφωση στις σχετικές νομοθεσίες.

Θα σεβαστούμε το αίτημά σας για ανωνυμία και οι πληροφορίες σας θα αντιμετωπιστούν με την εχεμύθεια που επιθυμείτε εσείς.


Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, η Greenpeace δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δράσει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Κάθε πληροφορία όμως είναι σημαντική, καθώς θα συμβάλει στη δημιουργία ενός φακέλου με στοιχεία ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τις ελληνικές θάλασσες.

Στείλτε μας όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν, για παράδειγμα, δείτε μία μηχανότρατα να ψαρεύει κοντά στην ακτή, σημειώστε την ημερομηνία, την τοποθεσία και αν είναι δυνατό, το όνομα του σκάφους. Αν τα στοιχεία αυτά συνοδεύονται και από φωτογραφίες, η μαρτυρία θα είναι ολοκληρωμένη.

Δώστε μας τη μαρτυρία σας
στο τηλέφωνο: 210 3838990
ή στο e-mail: cnetwork@greenpeace.org
http://www.greenpeace.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget