Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς του Νομού Έβρου

Τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς του Νομού Έβρου, οι οποίοι καλούνται σήμερα να πληρώσουν εισφορές προς τον Ο.Α.Ε.Ε. με αναδρομική ισχύ, κατέθεσε με ερώτησή της η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως επισημαίνει η κυρία Τσιαούση :''Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες εξασφάλισης βιωσιμότητας των συγκεκριμένων επαγγελματιών εξαιτίας της μικρής αγοραστικής δύναμης της τοπικής αγοράς (κυρίως συνταξιούχοι), η απαλλαγή από τις εισφορές του ΟΑΕΕ αποτελούσε μια σημαντική ελάφρυνση από τα σταθερά έξοδά τους. Παράλληλα βοηθούσε νέους κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στον τόπο καταγωγής τους, που εβρίσκετο σε περιοχές μικρού πληθυσμού, αξιοποιώντας το συγκεκριμένο κίνητρο για περιοχές δυσπρόσιτες και ακριτικές''.
Δυστυχώς σήμερα καλούνται να πληρώσουν προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ποσά δυσανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους, διότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε καταναλωτές που προέρχονταν από γειτονικές περιοχές. Και εξαιτίας δύο ή τριών παραστατικών είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν υψηλά χρηματικά ποσά για εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς του ακριτικού Έβρου με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων τονίζει η βουλευτής και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων προκειμένου να μην επιβάλλονται με αναδρομική ισχύ οι εισφορές προς τον Ο.Α.Ε.Ε., διότι ουσιαστικά ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα προς όφελος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε η κα Τσιαούση Ελένη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορείτε να το δείτε εδώ

1 σχόλιο:

  1. Σας παραθέτω το σχόλιο που έστειλα στη κυρία Τσιαούση μέσω της σελίδας της, όπως μου ήρθε σαν αντίγραφο στο email μου:
    Αντίγραφο του:
    Αυτό είναι ένα διερευνητικό μήνυμα μέσω http://www.tsiaousieleni.gr/ απο:
    Ειρηναίος Παπαντίδης <_ _ _@yahoo.gr>

    Κυρία Τσιαούση, σας εύχομαι καλή χρονιά. Συγχαρητήρια για την εν γένει προσωπική σας δραστηριότητα, επίσης θα ήθελα να σας συγχαρώ και για το θέμα: Σε απόγνωση οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς του Νομού Έβρου.
    Είμαι 35 ετών επαγγελματίας 15 έτη στη Σαμοθράκη και αντιμετωπίζω μαζί με άλλους συναδέλφους μεγάλο πρόβλημα με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ. Ειδικά τώρα που η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά και οι γιορτές που περάσαν ήταν οι χειρότερες της επαγγελματικής μου καριέρας, πείτε μου πως στο τέλος Γενάρη να δώσω 932,60€ στον ΟΑΕΕ και με τόσα χαράτσια που μας έχετε στείλει.
    Προσωπικά και σαν μεμονωμένος επαγγελματίας αλλά και σαν γραμματέας του συλλόγου επαγγελματιών Σαμοθράκης που ήμουν είχα κάνει πολλά έγγραφα προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να μπορέσουμε να απαλλαχτούμε από τον βραχνά του ΟΑΕΕ, αποτέλεσμα όμως δεν βγήκε. Αντί να δίνονται κίνητρα σε περιοχές σαν την Σαμοθράκη μας οδηγούν στην εξαθλίωση.
    Υ.Γ.: Στην σελίδα σας έχετε ένα τετραγωνάκι για τον αρχηγό σας και δυστυχώς πρώην πρωθυπουργό μας όπου ακόμη τον αναγράφεται ως πρωθυπουργό, διορθώστε το διότι ευτυχώς για τόπο δεν είναι άλλο σε αυτή τη θέση εδώ και 2,5 μήνες (πολλά δεινά έφερε στην πατρίδα μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget