Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μη τήρηση της αρχής της ισονομίας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού Έβρου κατά τη διαδικασία έκδοσης πράξης προσωρινής σύνταξης καθώς και κατά την έκδοση της οριστικής πράξης απονομής της σύνταξη

Το ζήτημα της μη τήρησης της αρχής της ισονομίας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού Έβρου κατά τη διαδικασία έκδοσης πράξης προσωρινής σύνταξης καθώς και κατά την έκδοση της οριστικής πράξης απονομής της σύνταξης, έθεσε με ερώτησή της η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μεγάλη αναστάτωση αλλά και ανησυχία επικρατεί στις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων του Νομού Έβρου, που ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες συνταξιοδότησής τους και βρίσκονται μπροστά σε μια άνιση και χρονοβόρα αντιμετώπιση από τις Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατά την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των υποψηφίων συνταξιούχων του Δημοσίου, επισημαίνει η βουλευτής, που είτε πήγαν αυτοπροσώπως να καταθέσουν τα χαρτιά τους, είτε μέσω εξουσιοδοτούμενου προσώπου, και δεν εξυπηρετήθηκαν επιστρέφοντας άπραγοι από την Αθήνα διότι αδυνατούσαν οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες.
Επιπλέον κατά τη κατάθεση των δικαιολογητικών οι περισσότεροι υπάλληλοι αλλά και το διευθυντικό προσωπικό του ΓΛΚ επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου, καθώς και ότι ο νόμος δεν έχει ενεργοποιηθεί, με συνέπεια να μην γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις που προβλέπει το άρθρο 38 περίπτωση 3 του ν. 3996/2011.
Ακόμα πιο άτυχοι βέβαια είναι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, των οποίων τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση συνταξιοδοτικής πράξης (πληρωμή κύριας σύνταξης) φτάνουν ταχυδρομικώς στο ΓΛΚ μέσω των υπηρεσιών τους, - οι οποίες τις περισσότερες φορές αρνούνται να δώσουν τα δικαιολογητικά στους δικαιούχους συνταξιούχους προκειμένου να τα καταθέσουν οι ίδιοι στο ΓΛΚ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι φάκελοι που φτάνουν ταχυδρομικώς, στοιβάζονται στους διαδρόμους του ΓΛΚ μέσα σε τσουβάλια προκειμένου να πάρουν σειρά για να πρωτοκολληθούν, διαδικασία η οποία φτάνει συνήθως τους δύο μήνες καθυστέρηση, γεγονός που επιβραδύνει και τις μετέπειτα ενέργειες. Επίσης τα ίδια γραφειοκρατικά προβλήματα-καθυστερήσεις, έχουν διαπιστωθεί και στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων εδώ και τρείς μήνες.

Όπως τονίζει η κυρία Τσιαούση:''Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι υποψήφιοι συνταξιούχοι του Δημοσίου από το Νομό Έβρου να υστερούν χρονικά και να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη κατά την διαδικασία έκδοσης της οριστικής πράξης απονομής της σύνταξης, σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους που κατοικούν στην Αθήνα. Για αυτό απαιτείται άμεση διοικητική διάρθρωση της υπηρεσίας πρωτοκόλλου του ΓΛΚ για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση σε περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης στέλνονται μέσω των ΕΛΤΑ ή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, από υπαλλήλους που προέρχονται από την επαρχία. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά οι αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας του άρθρου 38 περίπτωση 3 του ν. 3996/2011 που επικαλούνται οι περισσότεροι υπάλληλοι αλλά και το διευθυντικό προσωπικό του ΓΛΚ, θέτοντας εμπόδια στην εξυπηρέτηση των δημοσίων υπαλλήλων που προέρχονται από την ακριτική περιοχή του Έβρου''.
http://www.tsiaousieleni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget