Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Φορολογική ενημερότητα ακόμα και σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσε η Λούκα Κατσέλη στο πολυνομοσχέδιο και αφορούσε στη χορήγηση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, σε υπόχρεους των οποίων τα χρέη προς το Δημόσιο είναι μικρότερα από τις επιστροφές που οφείλει το Δημόσιο προς αυτούς.

Ακόμη, υιοθετήθηκε και η δεύτερη από τις τρεις τροπολογίες της κ. Κατσέλη, που αφορούσε στη θέσπιση κανόνων λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών που εισάγονται στη διαδικασία είσπραξης των εν λόγω οφειλών, δηλαδή στον έλεγχο των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών που επιστρατεύονται απ' το Δημόσιο στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημειώνεται πως με το πολυνομοσχέδιο εισάγονται και έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου. Η περαίωση έχει ενοχλήσει την τρόικα και η Κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου με τους νεοεπιλεγόμενους τώρα ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών μέσα από διεθνώς παραδεκτές μεθόδους που προκύπτουν μέσα από τη βιβλιογραφία και μέσα από τη διεθνή πρακτική.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget