Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς τοπογραφικό διάγραμμα οι μεταβιβάσεις αδόμητων αγροτεμαχίων και κληροτεμαχίων

που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την αποδοχή της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της σχετικής πρότασης που είχαν καταθέσει 29 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Έβρου κυρία Ελένη Τσιαούση.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της πρότασης κανένας ουσιαστικός λόγος δεν υφίσταται που να υπαγορεύει την ανάγκη σύνταξης τοπογραφικού διαγράμματος εξαρτημένου από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων προκειμένης μεταβιβάσεως ακινήτων για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί άδεια οικοδομής, ούτε βεβαίως και ακινήτων παραχωρηθέντων από το Κράτος λόγω αγροτικής αποκατάστασης ή λόγω αναδασμού ή λόγω ένταξης στο πρόγραμμα ΟΣΔΕ, καθόσον γι’ αυτά εκπονήθηκαν χάρτες με τις σχετικές συντεταγμένες, οι οποίοι τηρούνται στις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη όπως σημειώνει η βουλευτής πρόκειται να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία σύναψης συμβολαίων καθώς οι ενδιαφερόμενοι μέχρι σήμερα αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στα επιπλέον έξοδα που προβλέπονταν από τη βεβαίωση του μηχανικού σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 4014, ακόμη και για τα μικρά αγροτεμάχια. Επιπλέον είχε παρατηρηθεί κατακόρυφη μείωση στις δικαιοπραξίες, με συνέπεια να έχουν σταματήσει αγοραπωλησίες και οι μικροεκτάσεις να παραμένουν ανεκμετάλλευτες, ιδιαίτερα σε έναν παραμεθόριο Νομό, όπου η οικονομική του δραστηριότητα επιβαρύνεται δυσανάλογα με την υπόλοιπη χώρα.

http://www.tsiaousieleni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget