Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Τέσσερα κόμματα "έκοψε" ο Άρειος Πάγος από τις εκλογές. 32 θα συμμετάσχουν τελικά

Το πράσινο φως σε 32 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους, για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου 2012, έδωσε το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένοι βουλευτές. Εξ αυτών, δεν "πέρασαν" τέσσερα: το "Εθνική Ελπίδα", το "Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ.", το "Φίλοι του Ανθρώπου" και το "Δημοβούλιο Πολιτών - (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη".
Οι "32" που θα συμμετέχουν στις εκλογές, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι:
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), 2) Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.), 3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), 4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, 5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.), 6) Δημοκρατική Συμμαχία, 7) Κοινωνική Συμφωνία, 8) Ανεξάρτητοι Έλληνες, 9) Δημοκρατική Αριστερά, 10) Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, 11) Οικολόγοι Πράσινοι, 12) Ένωση Κεντρώων, 13) Κόμμα Φιλελευθέρων, 14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, 15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι, 16) ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής), 17) Κίνημα Δεν Πληρώνω, 18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, 19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία, 20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, 21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε., 22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), 23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, 24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, 25) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια, 26) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, 27) Δημιουργία Ξανά, 28) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ., 29) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων), 30) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.), 31) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος). Για το 32ο υποψήφιο κόμμα "Τυραννοκτόνοι" ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η χρήση του τίτλου του, καθώς "καταδεικνύει πρόθεση αξιόποινης πράξης", ενώ αντίθετα μπορεί να συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές ως μεμονωμένος υποψήφιος (Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών) ο Αθαν. Δασκαλόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο την αίτηση συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία κατά την εκλογική διαδικασία πρέπει να χρησιμοποιεί σε όλη την επικράτεια το έμβλημα του κόμματος της, που είναι τα αρχικά γράμματα ΝΔ, χωρίς διάκενο μεταξύ των δύο γραμμάτων, σύμφωνα με τη σχετική από 20.4.2012 δήλωση του ίδιου κόμματος. Τέλος, από τα κόμματα "Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια" και "Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)", "κόπηκαν" οι υποψήφιοι Αντώνιος Κατσούρας και Αγγελική - Αρτέμις Καρδουλάκη, αντίστοιχα, καθώς δεν είχε προηγηθεί η ανακήρυξή τους από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία.
http://news247.gr

2 σχόλια:

  1. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν. Νομίζω πως δεν δικαιολογείται κανείς να απέχει ή να ρίξει λευκό ή άκυρο. 32 κόμματα, 1 θα εκφράζει τον καθένα. Τώρα είναι η ευκαιρία να ανατρέψουμε το υπάρχον κατεστημένο πολιτικό σύστημα, το οποίο μας έφερε ως εδώ. Θα πουν κάποιοι και τι θα γίνει αν μπουν 9, 10, 11 κόμματα στη βουλή, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ, 7 Μαϊου θα ΄ναι ώρα ευθύνης για όλους. Κάτι θα γίνει, δεν μπορεί... Στις επόμενες εκλογές θα καθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
    Αν σήμερα αφήσουμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ίσως και ... δεν θα τους ξεφορτωθούμε ποτέ μετά, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Τώρα που αυτοί έβαλαν στην Πατρίδα μας τον χειρότερο ίσως κατακτητή, ΔΝΤ, που γνωρίσαμε στην μακραίωνη ιστορία μας. Αυτό το είπα και στην Ρενταρή όντα πέρασε από το μαγαζί μου και θα το πω και σε όποιον σωτήρα-μνημονιολάγνο περάσει.
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Googlάρετε και θα βρείτε τις σελίδες όλων των κομμάτων, ώστε να διαβάσετε τις θέσεις τους γιατί αν περιμένετε απ΄τους εκφραστές του καταρρέοντος συστήματος δεν πρόκειται ποτέ να το μάθετε. Εδώ την Χρυσή Αυγή, ασχέτως με το τι πρεσβεύει, που όλες οι δημοσκοπήσεις στημένες ή μη την έδειχναν να μπαίνει πανηγυρικά στη Βουλή και δεν έχω δει εκπρόσωπο της σε πάνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget