Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εργαστηρίου λόγου και τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Η Θεατρική Ομάδα του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (παραπλεύρως του αγίου Νικολάου) την κωμωδία του
Γουίλιαμ Σαίξπηρ «ΟΝΕΙΡΟ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟΥ».
Θα δοθούν έξη παραστάσεις: την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου και την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 8.30΄ μ.μ. και η τιμή εισητηρίου 7 €, για φοιτητες 5€ και για μαθητές και ΑΜΕΑ δωρεάν.

Η Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως στεγάζεται στο Ενοριακὀ Κέντρο αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως και λειτουργεί στα πλαίσια του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης». 
Συστήθηκε το 2003 στα πλαίσια της ενοριακής πνευματικής διακονίας των νέων και της προαγωγής του πολιτισμού. Την διδασκαλία και την καλλιτεχνική ευθύνη της ομάδος έχει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης κ. Νικόλαος Ζερβόπουλος, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει στο κοινό της Αλεξανδρουπόλεως και ευρύτερα αξιόλογες και υψηλού επιπέδου θεατρικὲς παραστάσεις. 
Τα χρόνια της λειτουργίας της έχει παρουσιάσει τα έργα «Ματωμένου γάμου» και «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα» του Λόρκα, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρηντριχ Ντύρρενματ καὶ «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεχάντρο Κασόνα, στην Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, καθώς και μικρότερες παραγωγές στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. 
Από το 2011 ιδρύθηκε και λειτουργεί η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ, την οποία πλαισιώνουν νέοι και νέες, μαθητές Λυκείου και φοιτητές, Η Νέα Σκηνή παρουσίασε υπό τον γενικό τίτλο «Του έρωτα και του θανάτου» τρία μονόπρακτα των: Αυγούστου Στρίντμπεργκ: Μπροστά στο θάνατο, Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ: Το κύκνειο άσμα, Μπέρτολντ Μπρέχτ: Η Εβραία, και υπό τον γενικό τίτλο «Εξαρτήσεις – Εμμονές - Φαντασιώσεις» τέσσερα ακόμη μονόπρακτα των: Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ: Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού, Ζαν Κοκτώ: Στο πανηγύρι ή Την έχασα και Το φάντασμα της Μασσαλίας Τενεσσή Ουΐλιαμς : Η Λαίδη Φθειροζόλ. Από την μέχρι στιγμής πορεία της η ομάδα απέσπασε άριστες και ενθουσιώδεις κρητικές για το πολύ υψηλό επίπεδο προετοιμασίας, την επαγγελματική σχεδόν απόδοση των ηθοποιών και την ποιότητα της μουσικής την οποία συνθέτει και επιμελείται ο καθηγητής μουσικής κ. Ευάγγελος Μάμμος.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια των παραστάσεων επιμελείται η κ. Ελένη Κανακίδου.
 Για επικοινωνία με τον υπεύθυνο της θεατρικής ομάδος π. Δημήτριο Κεσκίνη προκειμένου να παρουσιάσει την θεατρική ομάδα στα πλαίσια κάποιας εκπομπής σας, μπορείτε να καλέσετε στο κινητό τηλ: 6972813244 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget