Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Στα...θρανία από τον Ιούνιο οι δημόσιοι υπάλληλοι

Από τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αναφέρει το "Έθνος", επήλθε συμφωνία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες και έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καθίσουν στα...θρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνει με βάσει τα προσόντα τους, την εμπειρία τους, αλλά και από ένα τεστ δεξιοτήτων.

Το εν λόγω γραπτό τεστ θα περιέχει 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ενώ θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Από τις 80 ερωτήσεις οι 40 θα αφορούν ερωτήσεις γενικών διοικητικών θεμάτων και οι άλλες 40 θα είναι ερωτήσεις εξειδικευμένες κατά κλάδο υπαλλήλων.

Σε κάθε υπάλληλο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα βαθμολογούνται μεταξύ 25-30% οι σπουδές του, από 10-15% η επιμόρφωσή που έχει λάβει, από 30-35% η εμπειρία, από 5-10% οι ξένες γλώσσες και το υπόλοιπο 20% θα καλύπτεται από το αποτέλεσμα του τεστ αξιολόγησης που αναφέρει λίγο πριν.

Το τεστ θα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια δεν αφορούν πρόσληψη, ή προαγωγή, αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget