Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ρηματικές διακοινώσεις Τουρκίας-Ελλάδας

Ευρεία δημοσιότητα έλαβε στην Τουρκία η είδηση ότι Άγκυρα και Αθήνα αντάλλαξαν ρηματικές διακοινώσεις για τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV γράφει στην ιστοσελίδα του ότι η Τουρκία επέδωσε Ρηματική Διακοίνωση στην Ελλάδα η οποία πραγματοποιεί άσκηση στην Σαμοθράκη που βρίσκεται, σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση, υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης .

Η Ελλάδα λαμβάνει μέρος φέτος στην στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα ελληνικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι η Τουρκία επέδωσε Ρηματική Διακοίνωση στην Ελλάδα για την τήρηση εκτός στρατιωτικών ασκήσεων , της Σαμοθράκης , η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι στην Ρηματική Διακοίνωση που επιδόθηκε χθες από τις τουρκικές αρχές στην Ελλάδα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα παραβίασε τις υποχρεώσεις της αναφορικά με τον αφοπλισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και της Συμφωνίας του 1914 και ζητήθηκε να τηρείται η Σαμοθράκη εκτός στρατιωτικών ασκήσεων.

Η εφημερίδα «Το Εθνος» ισχυρίστηκε πως οι ελληνικές αρχές με άλλη Ρηματική Διακοίνωση απέρριψαν αυτή τη θέση της Τουρκίας. Στην είδηση της εφημερίδας «Το Εθνος» τονίστηκε πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν κλείσει ορισμένες περιοχές στο Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις.

Από την άλλη αρμόδιοι του τουρκικού ΥΠΕΞ επιβεβαιώνοντας ότι επιδόθηκε Ρηματική Διακοίνωση στην Ελλάδα είπαν πως εδώ και μακρό χρονικό διάστημα προειδοποιείται η Ελλάδα αναφορικά με τις παραβιάσεις των Διεθνών Συμφωνιών για τον αφοπλισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Milliyet στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ρηματική Διακοίνωση από την Αγκυρα στην Αθήνα»

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Cumhuriyet στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ρηματική Διακοίνωση στην Ελλάδα για την άσκηση»

Η Turkiye γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Επιδόσαμε Ρηματική Διακοίνωση στην Ελλάδα»

Η Aksam γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Η Τουρκία επέδωσε Ρηματική Διακοίνωση στην Ελλάδα»

Η Radikal γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ρηματική Διακοίνωση για την άσκηση στην Ελλάδα» Η Bugun γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Η Τουρκία επέδωσε Ρηματική Διακοίνωση στην Αθήνα»
http://www.anixneuseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget