Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μαθαίνουν ελληνικά μέσω... skype

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν μαθήματα στο Δαιδίκτυο
Ο Φρεντ Βέγκμαν επέστρεψε από τη δουλειά του στη Ρώμη και άνοιξε τον υπολογιστή. Το ίδιο έκανε και ο καθηγητής φυσικής Γκέρχαρντ Ρίντερ από τη Βιέννη. Αλλοι τρεις άνθρωποι από το Παρίσι, τη Βρέμη και το Αμβούργο μπήκαν στο διαδίκτυο την ίδια στιγμή. Ολοι συνδέθηκαν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Γερμανίας για να παρακολουθήσουν το βραδινό μάθημα τηλε-εκμάθησης της γλώσσας μας μέσω skype.
Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», συνολικά 72 άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη μαθαίνουν ελληνικά στο Ινστιτούτο μέσω του διαδικτύου, εκμηδενίζοντας αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων, και τα αποτελέσματα είναι απολύτως ικανοποιητικά. Δύο ή τρία χρόνια δεν αρκούν φυσικά για να μάθει κάποιος άπταιστα ελληνικά, αλλά όλοι οι μαθητές με τους οποίους συνομίλησε το «Εθνος» μπορούν να συζητήσουν χωρίς προβλήματα.
Τα μαθήματα δεν είναι φροντιστηριακού τύπου με συνεχείς ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού. Εχουν σκοπό να βελτιώσουν τις ικανότητες των μαθητών στη γλώσσα και τους ιδιωματισμούς που χρησιμοποιούνται από τους Ελληνες. «Εκανα μαθήματα αρχαίων ελληνικών, αλλά αυτή είναι μια γλώσσα που ανήκει στο παρελθόν. Θέλω να γνωρίσω τη γλώσσα που μιλούν οι σημερινοί Ελληνες» λέει ο κ. Βέγκμαν.
Για τον Δημήτρη Μάστορα, ο οποίος είναι καθηγητής ελληνικών εδώ και 30 χρόνια και διδάσκει σήμερα στο Ινστιτούτο, όσοι αποφασίζουν σήμερα να μάθουν ελληνικά δεν το κάνουν από θαυμασμό για το παρελθόν της χώρας μας, αλλά από αγάπη για το παρόν της. «Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως οι οικογενειακοί και οι επαγγελματικοί.
Κάποιοι από τους μαθητές ζουν με Ελληνες, ενώ κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Μάστορας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Λίζμπετ Χάρτκοπφ από το Αμβούργο, η οποία μαθαίνει τη γλώσσα τα τελευταία πέντε χρόνια. «Ο σύζυγός μου έχει επισκεφθεί πολλές φορές τους φίλους του στην Ελλάδα. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα για να μιλάω μαζί τους».
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget