Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η Σαμοθράκη πήρε... το χρυσό

Τα καταγάλανα νερά και η άγρια φυσική ομορφιά ανέβασαν τη Σαμοθράκη στο υψηλότερο σημείο του βάθρου. Το Νησί των Μεγάλων Θεών μάγεψε τους υπευθύνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών, οι οποίοι δίχως δεύτερη σκέψη τού απένειμαν το χρυσό βραβείο.
Η διάκριση έχει ενθουσιάσει τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι βλέπουν πλέον τον τόπο τους να φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τους πενήντα πιο αναγνωρισμένους τουριστικούς τόπους της Ευρώπης.
«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι εδώ στη Σαμοθράκη και περήφανοι για τη νίκη που σημείωσε το νησί μας» αναφέρει στην «Espresso» ο δήμαρχος του νησιού Γεώργιος Χάνος, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μπορεί να μην κατάφερε να ταξιδέψει ώς την Πορτογαλία για την απονομή της βράβευσης, εκπροσωπήθηκε όμως από τον αντιδήμαρχο Αθανάσιο Βίτσα. «Στόχος μας τώρα είναι να πείσουμε τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών να μας εμπιστευτούν την επόμενη εκδήλωση απονομής βραβείων.
Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διοργανώσουμε την τελετή αυτή. Ετσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το νησί μας εκτός του ότι είναι πανέμορφο έχει και φιλόξενους ανθρώπους» τόνισε ο κ. Χάνος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί απασχολεί με την ομορφιά του τους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραλιών, καθώς είχε βραβευτεί και τη σεζόν 2010-2011 με χάλκινο βραβείο. «Με το ίδιο βραβείο την περασμένη χρονιά είχαν βραβευτεί εκτός από τη Σαμοθράκη, η Αλόννησος και η Ιεράπετρα» μας λέει ο κ. Χάνος και προσθέτει: «Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας να προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας. Για εμάς εδώ γίνεται μια καλή αρχή και σκεφτόμαστε πραγματικά να την εκμεταλλευτούμε. Ηδη το νησί μας με τη θέση που εξασφάλισε θα διαφημιστεί, όπως μας εξήγησαν οι υπεύθυνοι, από δύο μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο»
Φέτος το διήμερο των εκδηλώσεων της βράβευσης είχε αναλάβει η Πορτογαλία. Στην πόλη Torres Vedras έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους αλλά και τα σημαιάκια για τις καθαρές παραλίες τους. «Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για χθες και σήμερα. Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να πάω, αλλά στη θέση μου βρίσκεται εκεί ο αντιδήμαρχος» λέει ο κ. Χάνος.
Πριν από λίγους μήνες το διαμάντι του Αιγαίου είχε επισκεφτεί επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραλιών προκειμένου να ελέγξει από κοντά το φυσικό κάλλος του νησιού, καθώς και το αν ο τόπος πληροί τις προδιαγραφές προκειμένου να βραβευτεί με το χρυσό βραβείο. «Ο τόπος είχε να επιδείξει πολλές ομορφιές. Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά εντυπωσιάστηκαν σε όποια πλευρά του νησιού κι αν βρέθηκαν. Εντύπωση τους προκάλεσαν ο μεγαλύτερος καταρράκτης του νησιού, στην περιοχή Φονιά, με το πλούσιο πλατανόδασος. Τα νερά καταλήγουν σε μια ρηχή λίμνη δίπλα στη θάλασσα εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη» επισημαίνει ο δήμαρχος. Ενα... φυλαχτό στην άκρη του Αιγαίου
Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει κάποιος την ομορφιά αυτού του νησιού, που μοιάζει σαν φυλαχτό στην άκρη του Αιγαίου. Πρέπει να το επισκεφτεί κανείς για να νιώσει εκείνο το συναίσθημα που σου προκαλεί η ενέργεια που το περιβάλλει.
«Το νησί μας κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Πώς να περιγράψει κάποιος την παραλία του Κήπου, η οποία είναι στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και προκαλεί ενθουσιασμό με τα ψηλά της βράχια; Επίσης η Καμαριώτισσα, η τελευταία απέραντη παραλία στην οποία οι δυνάμεις της φύσης και τα τεκτονικά ρήγματα δημιούργησαν μια καταπληκτικής ομορφιάς τοποθεσία, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της βασικής οδικής αρτηρίας του νησιού. Και φυσικά η ομορφότερη για μένα παραλία της Σαμοθράκης, η Παχιά Αμμος, που είναι μια τεράστια αμμουδιά στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Είναι η πιο γνωστή παραλία, με χρυσαφένια πραγματικά άμμο» εξηγεί ο δήμαρχος Γιώργος Χάνος και καταλήγει:
«Ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στις πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί μας κατέχει ο αρχαιολογικός τουρισμός, που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σχετίζεται με την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου, καθώς και με την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, πολιτισμικά μνημεία, μουσεία κλπ. Ο τομέας αυτός αρχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».
http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget