Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα στην Σαμοθράκη

Βροχές και καταιγίδες έπεσαν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στα ανατολικά με διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών κατά 6 - 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις 12:30: 85mm στην Σαμοθράκη, 64mm στην Στενή Ευβοίας, 55mm στην Σκιάθο αλλά και στην ανατολικά ηπειρωτική Ελλάδα όπως στη Ζαγορά )(48mm), στη Πορταριά (46mm) και στα Χάνια του Πηλίου (42mm).
Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής το μεγαλύτερο ύψος βροχής ήταν 24mm στην Πάρνηθα. Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο το ύψος βροχής στην Αθήνα τον Μάιο είναι 22,7mm. Το φαινόμενο οφείλεται σε μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τα Βαλκάνια στα μέσα αλλά και στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας οι οποίες δημιούργησαν καταιγίδες με αστάθεια και πτώση θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 
Το προηγούμενο 24ωρο είχαμε και χιονοπτώσεις στον Παρνασσό σε υψόμετρο 2,200 μέτρα αλλά και στην περιοχή της Ηπείρου από τα 1,700 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Αντίστοιχες ψυχρές εισβολές έχουν περίοδο επανάληψης περίπου τα επτά χρόνια και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η 7η Μαίου του 1989 όπου είχε χιονίσει τότε ακόμη και μέσα στην πόλη Φλώρινας. 
Από σήμερα το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων και αύριο μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα έχουμε τοπικές βροχές στα νησιά του Αιγαίου, την βόρεια Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 
Τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείονται και κάποιες τοπικές μπόρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις με πιθανότητα μόνο για κάποιες βροχές στα βορειανατολικά. 
Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα (26-29 βαθμούς) ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη θα φθάσει τοπικά και τους 30 βαθμούς.
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget