Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι πολιτικές της τρόικας χρεοκόπησαν τη δημόσια υγεία

Σε ανακοίνωσή του για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου τονίζει τα εξής:
Η πολιτική της τρόικας έχει χρεοκοπήσει την Δημόσια Υγεία στη χώρα και ιδιαίτερα στον νομό μας.
Τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους λόγω στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, ενώ με 100 000 € ταμειακά διαθέσιμα έχει μένει το Π Γ Ν Αλεξανδρούπολης μετά το PSI.
Θυμίζουμε ότι τα ταμειακά του διαθέσιμα του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης με το "κούρεμα" μειώθηκαν σε μια νύχτα και με αδιαφανείς διαδικασίες από 9 εκ € σε 2.8 εκ €. Το παραπάνω γεγονός έχει ως συνέπεια το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αγορά του αναγκαίου ιατροτεχνολογικου υλικού για να συνεχιστεί η λειτουργία του.
Οι πολίτες τις περιοχής μας μένουν χωρίς στοιχειώδη δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Αν το Νοσοκομείο μας ήταν τράπεζα θα το είχαν επανακαιφαλαιοποιήσει, αν ήταν αρπακτικό fund με έδρα τα νησιά Καϊμάν θα το είχαν πληρώσει (όπως το ομόλογο των 435 εκ € πριν λίγες ήμερες). Η λύση είναι μια: Προτεραιότητα στην κοινωνία και όχι στους τοκογλύφους! Με υπεύθυνη και διαφανή διαχείριση των πόρων.
 Τη λύση αυτή δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, αυτοί που θησαύρισαν εις βάρος της κοινωνίας με τις μίζες και τις τοκογλυφικές πρακτικές.
 Από τον κ. Β.Σπιτάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget