Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Eπιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών η εκδήλωση - συζήτηση για τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή την οποία συνδιοργανώσαμε με το Δήμο Μαρώνειας- Σαπών και τη νεοσύσταστη κίνηση πολιτών.
Η προσέλευση των 350 - 400 περίπου πολιτών από τις Σάπες και τους γύρω οικισμούς γέμισε την αίθουσα και πάρα πολλοί ήταν αυτοί που παρακολουθούσαν όρθιοι σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η αιτία που τόνωσε το ενδιαφέρον και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας είναι η ασίγαστη διάθεση των χρυσοθήρων για να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους αλλά και η επιθυμία τους για άδειες μεταλλευτικών ερευνών σε μεγάλες εκτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπως στη Μαρώνεια Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν εκτός του συνδιοργανωτή Δημάρχου Μαρώνειας - Σαπών, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ Πετρίδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ Παπαθανασίου.
Οι παρουσιάσεις των δυο πανεπιστημιακών δασκάλων απορρόφησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, έδωσαν απαντήσεις σε πολλά τεχνικά και αναπτυξιακά θέματα και φώτισαν τις πολύπλευρες πτυχές της μεταλλουργίας χρυσού και τη σύγκρουση με τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων που ασκούνται και μπορούν να ασκούνται στην περιοχή.
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών κ. Ιλχάν και κ. Καραγιουσούφ και των περιφερειακών συμβούλων κ Δ. Χαρίτου και κ Θ. Μακρή. Οι πολυάριθμες εγγραφές στη νέα κίνηση πολιτών Μαρώνειας - Σαπών και Φιλλύρας Αρριανών κατά της μεταλλουργίας χρυσού είναι ανατροφοδότηση στο δίκαιο αγώνα μας για περιβάλλον, πραγματική ανάπτυξη, υγεία. Προχωράμε ενωμένοι και πιο δυνατοί προς το στόχο μας, να διώξουμε τη χρυσή απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget