Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Σαμοθράκη το βραβείο Unicef


Στο Γυμνάσιο Σαμοθράκης υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της unicef " Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών ", κατά το σχολικό έτος 2011-2012. Συμμετείχαν οι μαθητές της Α' γυμνασίου με υπεύθυνη την καθηγήτρια γερμανικών κ. Λενούδια Ευγενία. Οι μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφιές και κατασκευές γνώρισαν τα δικαιώματα των παιδιών και ενημερώθηκαν σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου.
Επίσης ενημερώθηκαν για το έργο της unicef και του Συνηγόρου του παιδιού. 
Η εργασία διακρίθηκε από την ελληνική εθνική επιτροπή της unicef για τον υποδειγματικό τρόπο υλοποίησης και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό και στην ιστοσελίδα της unicef. Η υπεύθυνη καθηγήτρια προσκλήθηκε από την προϊσταμένη Συνηγορίας και Εκπαίδευσης στα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Ράνια Μακρή να παρουσιάσει στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε ανάλογα προγράμματα την μέθοδο με την οποία προσέγγισε το θέμα σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο. 
Το γυμνάσιο Σαμοθράκης εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο σχολείων που στηρίζουν την unicef και είναι ένα "Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών'' για τη σχολική χρονιά 2011-2012.

Μαρία Νικολάου http://www.ert.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget