Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

πολύ κακία ρε παιδί μου !!!

όλοι στον δρόμο

Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω. Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος ! γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο. Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω !!και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα. Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ. Και από κοντά τα δυο αδέρφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών. Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια. Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς πακιστανούς και.. -3 - έλληνες. Στα δεξιά ο Λάκης ο γιατρός , ο επονομαζόμενος και "ταχυδρόμος" από τα φακελάκια. Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια... Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο. Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα χτήματα του. Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,"Κάτω τα χέρια απ'' τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !" 

Από τον Α.Θ.

2 σχόλια:

  1. Φωτάκη Παναγιώτα10 Οκτωβρίου, 2012 08:49

    Αγαπητε Α.Θ. έχεις ένα δίκιο κάπου κατανοητο αυτο που θες να πεις όμως προσωπικη παρακληση κάποια πραγματα μην τα λέμε εύκολα....για γυναικες που κάνουν παιδιά και για σώματα που είναι αντικειμενικα η δουλειά τους τετοια που νομιζω ότι και συ καταλαβαινεις ότι δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ούτε σε μεγάλη ηλικία αλλά ενέχει και κινδύνους. Κάποιοι εχουν χάσει τη ζωή τους στο καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτάκη Παναγιώτα10 Οκτωβρίου, 2012 08:55

    Υ.Γ. Ένας τριτεκνος κανονικά θα πρεπε να είναι πολύτεκνος δεδομενης της υπογεννητικότητας, δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώσεις τρια παιδάκια δεδομένων μάλιστα των νέων μέτρων φορολογικών και μισθολογικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget