Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων


Στις 13-14 Οκτωβρίου 2012 το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων θα συνεδριάσει στην  Αλεξ/πολη. Η  συγκεκριμένη πόλη επιλέχτηκε με το κριτήριο της συνεχούς παρουσίας και συνδρομής μας στους αγώνες που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες  ενάντια στις καταστροφικές επενδύσεις που «σερβίρονται» ως διέξοδοι από την κρίση , όπως συμβαίνει με τις εξορύξεις  χρυσού που δρομολογούνται στην περιοχή Περάματος Ν. Εβρου και Σαπών Ν.Ροδόπης .
Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Εβρου-Ροδόπης κατά των Χρυσωρυχείων θα ξεναγήσουν τους συνέδρους στην περιοχή των προβλεπόμενων εξορύξεων, και στις 19:00  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής στο καφενείο που βρίσκεται στη διασταύρωση Κομάρου –Περάματος.
 Στη συνάντηση θα μιλήσουν :
-ο  Λευτέρης Ιωαννίδης, μέλος του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων από την Κοζάνη, για τις συνέπειες των εξορύξεων του  λιγνίτη  στο περιβάλλον και την κοινωνία της Κοζάνης. 
-ο Τόλης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων,  για τον συντονισμό του αγώνα στις περιοχές που ήδη δοκιμάζονται από τις εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική,
- ο Γιώργος Δεμερίδης, μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Εβρου-Ροδόπης κατά των Χρυσωρυχείων, για τους αγώνες που γίνονται  στην περιοχή μας
- ο Γιώργος Τσέκος , συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων,  για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των εξορύξεων του χρυσού.
 Στη συνάντηση έχουν κληθεί  να παρέμβουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και ομάδων.
Είναι ευπρόσδεκτοι οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης που επιθυμούν να  επισκεφθούν μαζί μας την περιοχή Περάματος και να παρακολουθήσουν/συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Για την ΠΚ Έβρου
Κατερίνα Παπαδοπούλου (6946280471)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget