Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
 

Τα παραμύθια τέλος.! Στο τέλος του μήνα κάνουν ταμείο.!
 
Συνταξιούχε - μισθωτέ -μικροεπαγγελματία,
Τον τελευταίο μήνα τα επικοινωνιακά «χαλκεία» της ΝΔ, των ελεγχόμενων ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων της διαπλοκής και του ντόπιου επιχειρηματικού κατεστημένου, έδωσαν τα ρέστα τους. Χωρίς προσχήματα, επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ως δήθεν υπαίτιο για την τυφλή βία και για προβοκατόρικες ενέργειες οι οποίες, τον μόνο που ωφελούσαν ήταν την ίδια την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ο σκοπός διπλός: Από την μία να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη να αλλάξουν την ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας των νέων μέτρων, μέτρα που μπορεί να μην τα πολυάκουσες στα δελτία των 8:00, αλλά κάποια από αυτά τα διαπιστώνεις ήδη σήμερα στον μισθό ή την σύνταξη σου που μειώθηκε!
Επιχείρησαν να σε μεταφέρουν σε μια επίπλαστη, δική τους «εικονική πραγματικότητα» και να σε εξαπατήσουν για να μη δεις το προφανές: ότι μόνη λύση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας! Μιας πολιτικής που βάσει του τρίτου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε τις τελευταίες μέρες, μεταξύ άλλων προβλέπει:
· Το ψαλίδισμα όλων των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2013, πάνω από 1.000? από 5% - 20% (ανάλογα του ύψους της σύνταξης, σταδιακά σε τέσσερεις δόσεις).
· Την αύξηση της παρακράτησης φόρου από τον μισθό του Ιανουαρίου 2013 για άγαμους μισθωτούς με ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000?, αλλά και των μισθωτών με παιδιά για ετήσια εισοδήματα ακόμα χαμηλότερα από το παραπάνω ποσό!

Επιπλέον, εντείνεται η «φοροεπιδρομή» ενάντια στα μεσαία και λαϊκά στρώματα, με το νέο φορολογικό σύστημα της κυβέρνησης το οποίο προβλέπει:
· Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και «φοροτιμωρία» για όσους έχουν παιδιά, τα οποία πλέον αποτελούν τεκμήριο!
· Επιπλέον φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες Ανώνυμες Εταιρίες και τους «έχοντες».

· Νέους κεφαλικούς φόρους και «χαράτσια» τους που θα δώσουν την χαριστική βολή στους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και τις μικρές επιχειρήσεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα!
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 2012 οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες πλήρωσαν εξαπλάσιο (!) φόρο εισοδήματος σε σχέση με το 2011. Τώρα με το νέο φορολογικό καλούνται να πληρώσουν άλλα 2,5 δις. Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί το 2012 πάνω από 22% (με εκτίναξη της μερικής απασχόλησης και της μαύρης εργασίας) ενώ η επίσημη ανεργία το 2013 αναμένεται να ξεπεράσει το 30%!
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι για όλα αυτά, μέσω της είσπραξης άλλης μιας δόσης, η οποία στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της (όπως και τα έσοδα από τα παραπάνω μέτρα) θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή του χρέους στους δανειστές μας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (οι οποίες, ενώ εισπράττουν εδώ και δυο χρόνια δημόσιο χρήμα, όχι μόνο παραμένουν υπό ιδιωτικό έλεγχο, αλλά εξακολουθούν να κρατούν την στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά κλειστή!)
Όμως δεν τους φτάνουν μόνο οι φόροι και οι μισθοί μας: στο τρίτο μνημόνιο υπάρχει ξεκάθαρη διάταξη που προβλέπει την υποθήκευση όλου του δημόσιου πλούτου της χώρας, τον οποίο θα μπορούν να δεσμεύσουν οι πιστωτές μας στη περίπτωση μη αποπληρωμής των δανειακών μας υποχρεώσεων! Ως εκεί έχουν φτάσει και έχουν το θράσος να μας κουνούν και το δάχτυλο!
Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του από την ίδια του τη πείρα και την καθημερινή εξαθλίωση που του επιβάλουν. Ο δρόμος της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που επέβαλε στην ελληνικής κοινωνία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Διευθυντήριο της ΕΕ και οι ντόπιοι ολιγάρχες, δεν θα έχει τέλος! Τέλος θα είναι η πλήρης φτωχοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του λαού, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
Εκτός και αν το τέλος, το βάλει με την Αντίσταση, την Ανυπακοή και τον αγώνα του ίδιος λαός. Στην οργάνωση και ενδυνάμωση αυτού του αγώνα φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget