Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αρ. Πρωτ. 1007/18.2.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδίκη των επεισοδίων στις Σκουριές
Στην απόλυτη καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε βάρος των εγκαταστάσεων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στις Σκουριές Χαλκιδικής, προχωρά το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Θεωρεί απαράδεκτη τη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο ζωές εργαζόμενων και κατέστρεψε τμήμα του εξοπλισμού της εταιρίας. Το ΤΕΕ/ΤΚΜ υπογραμμίζει ότι σε μία δημοκρατική χώρα υπάρχουν άλλοι τρόποι διεκδίκησης και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται βιοπραγίες.
Κύριο μέλημα του Επιμελητηρίου είναι τόσο η προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων όσο και η ορθή διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος. ΤοΤΕΕ/ΤΚΜ, ως επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας, έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί στο ζήτημα της εξόρυξης χρυσού από την εταιρία «ΕλληνικόςΧρυσός ΑΕ». Συγκρότησε Ομάδα Εργασίας, τα μέλη της οποίας ασχολήθηκαν με το θέμα της σύνταξης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το ΤΕΕ/ΤΚΜ –βασιζόμενο στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας- πρότεινε να μην γίνει δεκτή η ΜΠΕ καθώς δεν πληρούσε βασικούς όρους. Ωστόσο, η Πολιτεία προχώρησε στην έγκρισή της και δρομολόγησε όλες τις νόμιμες διεργασίες για την υλοποίηση της εξόρυξης χρυσού.
Από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ/ΤΚΜ
Τα Δελτία Τύπου του ΤΕΕ/ΤΚΜ καταχωρούνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος,www.tkm.tee.gr, στο link , Οργάνωση Υπηρεσιών/Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget