Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΥ ΕΚ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ / ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ
Σάββας Στεργίου
 
 
Ημερομηνία: 31/01/2013

Προς: ΕΡΤ

Υπόψη: Διοικητικού Συμβουλίου (κο Νίκο Σίμο, κο Νίκο Τέλλη, κο Τέλη Σαμαντά, κα  Αννα -Έννυ Μαγιάση, κο Χάρη Παπαδόπουλο, κο Ιωάννη Καλημέρη, κο Αρίστωνα Κοντιζά)

Κοινοποίηση: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ, εφημερίδες Φιλελεύθερος/Πολίτης/Χαραυγή/Σημερινή/Αλήθεια.

Αξιότιμοι κύριοι,

            Το Σαββάτο 26/01/2013 είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρόγραμμα σας με τον τίτλο «mediterraneo». Αναφέρω τη λέξη «ατυχία» γιατί ενώ η εισαγωγή της εκπομπής, με προδιέθετε ότι θα ακολουθήσει κάτι ενδιαφέρον, αυτή ήταν γεμάτη από δυσάρεστες εκπλήξεις. Το ρεπορτάζ της κυρίας Μαρίας Π. Κουφοπούλου μόνο εμετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, εκτός εάν έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας. Να σας ενημερώσω ότι ο θείος μου είναι αγνοούμενος και ένοιωσα προσβεβλημένος από το ρεπορτάζ της συνεργάτιδάς σας. Όταν χάνεις τον παππού και τη γιαγιά και οι τελευταίες τους λέξεις ήταν «πού είναι το παιδί μου;», τότε δεν μπορείς να συγχωρέσεις τον εισβολέα. Όταν βλέπεις τον πατέρα σου και τους θείους σου να έχουν μόνιμα ζωγραφισμένη την απορία και τη θλίψη στο πρόσωπο τους, τότε δεν μπορείς να ανεχτείς τις ανακρίβειες και τα φιλοτουρκικά σχόλια της συνεργάτιδάς σας.

Αναλυτικά, στο ρεπορτάζ σας αναφέρονται τα παρακάτω:

«θα αφιερώσουμε δύο ρεπορτάζ στους αγνοουμένους της Κύπρου για να κατανοήσουμε τον πόνο των οικογενειών 40 χρόνια έπειτα από τις συγκρούσεις που οδήγησαν στο χωρισμό του νησιού…»

Για ποιες συγκρούσεις μιλάτε κύριοι; Η λέξη εισβολή σας λέει κάτι; Επίσης οι λέξεις κατοχή, εκτελέσεις, βασανιστήρια, βιασμοί σας θυμίζουν κάτι; Μάλλον όχι. Οι εντολές που έχετε σας το απαγορεύουν; Εξισώνετε το θύμα με το θύτη και χαϊδεύετε τα αυτιά των κατακτητών; Συγχαρητήρια.

«…το ξωκλήσι του Αγίου Αλεξάνδρου κτίστηκε για να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους, ενώ σήμερα δυσκολεύει τη συγγνώμη, διότι κάποιες οικογένειες περιμένουν την επιστροφή των αγνοουμένων…»   

Ντροπή σας. Μας απαγορεύετε να ελπίζουμε και εμμέσως μας προτείνετε να κλειδαμπαρώσουμε την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου για να μπορέσουν οι βάρβαροι να μας πουν συγγνώμη. Δεν θέλουμε τη συγγνώμη τους κύριοι. Θέλουμε να επιστρέψουν οι συγγενείς μας ζώντες ή νεκροί και να δικαστούν οι ένοχοι. Τόσο απλά. Η συγγνώμη τους δεν γεμίζει το κενό που άφησε η απώλεια των δικών μας ανθρώπων. Είναι της μόδας να φωνάζουν όλοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα των άλλων και όχι των Ελλήνων. Για τον κακό Σάνταμ Χουσέιν και τον κακό Καντάφι που καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των υπηκόων τους έχετε φωνή, αλλά για τους Τούρκους που καταπατούν τα δικά μας σφυρίζετε αδιάφορα;

«…στην τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου, τα οποία Ηνωμένα Έθνη αρνούνται να αναγνωρίσουν…» και πιο κάτω «…βρισκόμαστε στην τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου…»

Τι να σας πω τώρα; Τέτοια λόγια μόνο από προδότες, μισέλληνες, τουρκοπροσκυνημένους, εθνικούς μειοδότες και φερέφωνα της Άγκυρας μπορούν να ξεστομίζονται. Ότι πρέπει να δικαστείτε για εσχάτη προδοσία; Η «βόρεια Κύπρος» είναι κατεχόμενα εδάφη και τίποτ’ άλλο. Ούτε δημοκρατία είναι, ούτε κράτος, αλλά άντρο παρανόμων και καταπατητών Ελληνικών περιουσιών. Μια σας λέξη είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην τουρκική προπαγάνδα. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζετε και πιθανόν γι’ αυτό το λόγο προβαίνετε σε αυτά το σχόλια.

«…οι δήμιοι δεν βρίσκονται μόνο στην απέναντι πλευρά…»

Ποιοί είναι οι δήμιοι; Οι υπερασπιστές της πατρώας γης; Δηλαδή φτάσατε στο σημείο να ονομάζετε δήμιους τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την ιερή γη της Κύπρου; Έλεος πια. Εσείς είστε οι δήμιοι της ιστορίας, οι δήμιοι της νοημοσύνης μας.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα άλλο. Ούτε τη λεγόμενη σημαία του ψευδοκράτους σε πρώτο πλάνο, ούτε το κατηγορώ σας προς την κυρία Ανδρούλλα και ούτε την προσπάθειά σας να μας σερβίρετε 494 δήθεν Τούρκους αγνοουμένους. Κρίμα για τα παλληκάρια που πρόταξαν τα στήθη τους σαν σύγχρονοι Σπαρτιάτες στον βάρβαρο εισβολέα. Οι αγνοούμενοι δεν είναι παιχνίδι για να τους χρησιμοποιείτε για τα βρώμικά σας προπαγανδιστικά παιχνίδια. Είναι ήρωες του Έθνους και είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς. Δεν θα μας απαγορεύσετε να ελπίζουμε, δεν θα μας απαγορεύσετε να αγωνιζόμαστε.

Και έχετε την απαίτηση να ονομάζεστε Ελληνική τηλεόραση; Να ζείτε με κρατικές επιχορηγήσεις και να απαιτείτε όλο και περισσότερα; Επιχορηγήσεις του Ελληνικού κράτους και όχι του Τουρκικού, εκτός αν μου διαφεύγει κάποια σημαντική λεπτομέρεια. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αισχρή εκπομπή μεταδίδεται δορυφορικά παγκοσμίως και μεταγλωττίζεται σε ακόμη τέσσερις γλώσσες. Τι να κάνει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών όταν σας έχει εσάς;

Για ένα είμαι σίγουρος. Αν ο θείος μου ήταν μαζί μας, απλά θα σας έλεγε ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ελπίζω να απολογηθείτε γραπτώς το συντομότερο και να κάνετε ένα καινούριο ρεπορτάζ με πραγματικά στοιχεία αυτή τη φορά. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποταθώ στη δικαιοσύνη για την προσβολή που υπέστηκα.

 

Τοούλας Γεώργιος


τηλ. 0035799826600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget