Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εορτή του Ευαγγελισμού- Βράβευση του Εθνικού Αλεξ/πολης για την κατάκτηση του Πρωταθληματος Ελλάδος Εφήβων στην πετοσφαίρι

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, η Εκκλησία και η Πατρίδα μας εόρτασαν την μεγάλη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού εορτάσθηκε πανηγυρικά με την Θεία Λειτουργία.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας βράβευσε την εφηβική ομάδα πετοσφαίρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την μεγάλη επιτυχία της κατακτήσεως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων. Ο Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στα παιδιά εξεδήλωσε την μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την μεγάλη επιτυχία των παιδιών. Όπως τόνισε στην ομιλία, «τα χαίρομαι αυτά τα παιδιά γιατί έχουν ένα πρόγραμμα στη ζωή τους και δεν χάνουν τον καιρό τους άσκοπα, όπως άλλα παιδιά της ηλικίας τους και σε δύσκολους καιρούς μας δίνουν λόγο να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε και γι’ αυτό δεν μας χρωστάνε, αλλά εμείς τους χρωστάμε αυτή τη χαρά και την ικανοποίηση της προόδου τους» και ζήτησε από το εκκλησίασμα να χειροκροτήσει τα παιδιά. Ο Μητροπολίτης μας ανέγνωσε τα ονόματα όλων των αθλητών και των τριών ετών που η ομάδα του Εθνικού κέρδισε το πρωτάθλημα και δώρισε στον καθένα από μία εικόνα του Πολιούχου Αγίου Νικολάου. Ανταπαντώντας ο Έφορος του Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως κ. Γρηγόριος Καραπιπέρης, ευχαρίστησε συγκινημένος τον Μητροπολίτη μας για την τιμή που έκανε στα παιδιά του Εθνικού και του χάρισε μία μπάλα βόλλεϋ με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδος.


Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική μας εορτή.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι το παλαιότερο αθλητικό σωματείο της πόλεως. Το τμήμα της πετοσφαίρισης είναι από το 1970 (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) στην Α’ Εθνική κατηγορία και συνολικά έχει αναδειχθεί πέντε φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στους εφήβους: το 2010-11, το 2011-12 και φέτος, 2012-13 ενώ στο παρελθόν τα έτη 1976 και 1987. Προπονητές ήταν διαδοχικά τις τρεις χρονιές ο Αθανάσιος Μουστακίδης, ο Αθανάσιος Κασαμπαλής και ο Ιωάννης Ανδρεάδης.

Τα ονόματα των παιδιών που βραβεύτηκαν είναι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας, Ιωάννης Καβαρατζής, Γρηγόρης Κοντοστάθης, Σταύρος Κασαμπαλής (οι ανωτέρω ήταν και τις τρεις χρονιές πρωταθλητές), Δημήτρης Χατζόπουλος, Κων/νος Αλεξανδρόπουλος, Χρήστος Μαυροβόλτσος (για δύο χρονιές πρωταθλητές), Βασίλης Κυριακίδης, Δημήτριος Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Τασάκος, Νικόλαος Γκίνης, Αναστάσιος, Δαλδαβερένης, Γεώργιος Λαχτάρας (πρωταθλητές 2010-11), Σπυρίδων Βενέτης, Χρήστος Χρηστουηλίας, Κων/νος Μπίκος (πρωταθλητές 2011-12), Άνθιμος Κεσκίνης, Θεοδόσιος-Σωτήριος Γιαννακίδης, Θεόδωρος Μπελέζης, Παναγιώτης Γκαρνέτας, Σωκράτης Χαραλαμπίδης, Παρασκευάς Τσέλιος, Κων/νος Τέλιος, Θεόδωρος-Άρης Ανδρεάδης, Ιωάννης Καραπιπέρης (πρωταθλητές 2012-13).


Αρκετά από τα παιδιά της εφηβικής ομάδος πετοσφαίρισης του Εθνικού έχουν συμμετοχές στις Εθνικές Ομάδες των Παίδων-Εφήβων (Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Χατζόπουλος, Κασαμπαλής, Χαραλαμπίδης), ενώ ο Ρ.Κουμεντάκης και στην Εθνική Ανδρών, ενώ οι Γ. Καβαρατζής και Γ. Κοντοστάθης και στην Εθνική Ομάδα Beach Volley. Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως τρεις παίκτες του Εθνικού (Καβαρατζής-Κασαμπαλής-Χρηστουηλίας) έχουν γονείς που κέρδισαν και οι ίδιοι το πρωτάθλημα Ελλάδος ως έφηβοι με τον Εθνικό, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως η ακριτική μας περιοχή έχει παράδοση στην πετοσφαίριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget