Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ή εθνικιστικά τραγούδια ή δεν τρως

http://www.inewsgr.com
Φωτογραφία: Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εθνικιστικά συνθήματα υποχρεώνονται να φωνάζουν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στη Σαμοθράκη κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων). Σε αντίθετη περίπτωση απλά «δεν πάνε για φαγητό».

Όπως καταγγέλλουν φαντάροι στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος ο υπολοχαγός, που επιβλέπει και την εκπαίδευση, «απειλούσε να βροντοφωνάζουμε εθνικιστικά συνθήματα και όταν υπήρξε κουβέντα μεταξύ συναδέλφων  γύρω από την απαγόρευση αυτών των συνθημάτων, μας φώναζε να τα λέμε πιο δυνατά. Μάλιστα μας απείλησε ότι δεν θα φύγει κανείς αν δεν τα φωνάξουν όλοι, ενώ μας είπε πως δε θα πάμε ούτε για φαγητό».
 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο υπεύθυνος Λοχαγός έχει διατάξει του ΕΠΟΠ να αναγκάζουν τους στρατιώτες να τραγουδούν το «Μακεδονία». Μάλιστα όπως σημειώνουν οι φαντάροι τη διαδικασία επιβλέπει και ο Διοικητής, που «νοιάζεται να το τραγουδάμε σωστά και δυνατά». «Επιπλέον, στο τέλος της εκπαίδευσης μας βάζουν να κάνουμε παρέλαση μπροστά στο Διοικητήριο τραγουδώντας το. Άλλα γνωστά χιτ της εθνικιστικής και μιλιταριστικής προπαγάνδας που πρέπει να υπομένουμε είναι «Η Σημαία που Αγαπώ», αλλά και το «Της Κύπρου οι Ουρανοί είναι Γαλανοί», τονίζουν οι φαντάροι στην καταγγελία τους.

«Δίπλα σε αυτά κολλάνε, κατόπιν πρωτοβουλίας των πιο ακραίων στοιχείων του μονίμου προσωπικού και με δικής τους πρωτοβουλία, αντίστοιχης υφής και πολιτικού προσανατολισμού ρατσιστικά και πολεμοκάπηλα άσματα. Αυτό ζούμε και στη Σαμοθράκη», προσθέτουν.

«Τα γεγονότα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στην διαδικασία της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων. Εθνικιστικοί θύλακες στο στρατό υπάρχουν, όπως επίσης και στελέχη-οπαδοί της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής», σημειώνει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. 


3 σχόλια:

  1. Εντάξει, μη τρελαθούμε κιόλας, το Μακεδονία ξακουστή και τα υπόλοιπα που αναφέρονται δεν τα λες και εθνικιστικά τραγούδια, είναι απλά πατριωτικά, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανύψωση ηθικού των φαντάρων. Είναι βέβαια παρατραβηγμένο από τα μαλλιά αν ισχύει πως τους απείλησαν με στέρηση φαγητού αν δε τα τραγουδούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι αυτά τα τραγούδια είναι πατριωτικά, ΟΧΙ εθνικιστικά, κάποτε αυτά μας τα μαθαίνανε στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββας Στεργίου12 Μαρτίου, 2014 17:47

    Αφελές έως ανόητο το άρθρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget