Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νέα τουρκική πρόκληση έξω από την Σαμοθράκη

Οι Τούρκοι επέστρεψαν στη Ζουράφα-Λαδοξέρα και στις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής υπερασπιζόμενο ψαράδες της γειτονικής χώρας παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή και λίγο έλειψε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού σώματος από την Αλεξανδρούπολη που έσπευσε στο σημείο.
Μάλιστα οι Τούρκοι με το θράσος που τους έδωσε η κυβέρνηση ζητώντας πριν από μερικούς μήνες από το Λιμενικό να μην αντιδρά στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων, βιντεοσκόπησαν την πρόκληση τους.
Από το βίντεο που μετέδωσε τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός (έχει ληφθεί μάλλον από αλιευτικό σκάφος που βρίσκεται στην περιοχή) φαίνεται ξεκάθαρα πώς η ακταιωρός της Τουρκίας επιχειρεί παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Ζουράφας-Λαδοξέρας και αντιδρά με επικίνδυνους ελιγμούς στην επιχείρηση του Λιμενικού να το απομακρύνει.
Πληροφορίες από το Κέντρο επιχειρήσεων αναφέρουν μάλιστα πώς οι Τούρκοι κάλεσαν μέσω ασυρμάτου το σκάφος του Λιμενικού να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί την παραβιάζει.
Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αλιέων της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, που αναφέρουν ότι οι τούρκοι συνάδελφοί τους ψαρεύουν κοντά στη βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με την συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής. Νωρίς το απόγευμα, τόσο η τουρκική ακταιωρός, όσο και τα δυο σκάφη του Λιμενικού απομακρύνθηκαν από τα σημείο, ενώ παρέμειναν τα ελληνικά αλιευτικά.
Το περιστατικό αυτό δείχνει πάντως πως η Άγκυρα είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμη να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, πιθανώς για να καλύψει την εσωτερική κρίση της. Αυτό έδειξε και η πρόκληση από σχηματισμό τουρκικών μαχητικών στο Καστελόριζο ανήμερα της 25ης Μαρτίου.


1 σχόλιο:

  1. ΦΩΝΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ27 Μαρτίου, 2014 23:16

    ΒΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΙΦΟΥΡΗ ΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget