Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Προορισμός Εκπαιδευτικών Εκδρομών η Σαμοθράκη

Προορισμός Εκπαιδευτικών Εκδρομών η Σαμοθράκη για πλήθος σχολείων της Περιφέρειας μέσα
Το επόμενο δίμηνο από 7/4 εως αι 4/6 έχουν ήδη κάνει γνωστό μέχρι στιγμής την απόφαση τους να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στη Σαμοθράκη εννέα σχολεία του Ν. Έβρου.
Οι εκδρομές θα υλοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες και είναι ως επι τω πλείστω μονοήμερες.
 ( 7/4:2 σχολεία, 29/4:3 σχολεία, 6/5:1 σχολείο, 4/6:1 σχολείο.


Ο Δήμος για τον λόγο αυτό έχει ήδη ετοιμάσει και έχει θέσει σε λειτουργία από τις 27/3/2014 το Λαογραφικό Μουσείο στη Χώρα ενώ αναλαμβάνει εξολοκλήρου και το σύνολο των μετακινήσεων των μαθητών στο νησί προς τους προορισμούς επίσκεψης και κυρίως προς τον Αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης.

Ο αριθμός των παιδιών που θα επισκεφτούν το νησί ξεπερνά τους 600.

Με την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου αλλά και την αξιόλογη συνεργασία των επαγγελματιών του νησιού (Ναυτιλιακής Εταιρίας- Ξενοδόχων-Επαγγελματιών) η Σαμοθράκη γίνεται προσβάσιμη και προσιτή στις μαθητικές-εκπαιδευτικές  κοινότητες και έτσι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν, να θαυμάσουν και να μάθουν τον τόπο καταγωγής της Νίκης, να επισκεφτούν το σημαντικότατο Ιερό των Μεγάλων Θεών να γευτούν τα  ιδιαίτερα χαρίσματα του και να επιστρέψουν ως λάτρεις αυτού.
από το πρόγραμμα ''Η Νίκη πάει σχολείο'' που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με αφορμή τα 150 χρόνια από την ανεύρεση της περίφημης Νίκης της Σαμοθράκης (Ιερό των Μεγάλων Θεών Παλαιάπολη 1863).
Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν έναν ιδιαίτερο τύπου τουρισμού που έλειπε από το νησί μας και σίγουρα θα συμβάλλουν στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στις προοπτικές ανάπτυξης του εφόσον καθιερωθούν.

------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου
Tηλέφωνο: 2551350810
Ιστοσελίδα: http://www.samothraki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget