Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς τον απερχόμενο Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Γεωργιο Χανό

Δήμαρχε,
τώρα που τελειώνει η θητεία σας στο Δήμο Σαμοθράκης, έχετε την δυνατότητα να ξανατοποθετησετε τους κάδους απορριμμάτων σε όλες τις γειτονιές όπως υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές του πολιτισμένου κόσμου κι όπως υπήρχαν και στην Καμαριωτισσα πριν από μερικά χρόνια, πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών.
Τότε λόγω της κατάστασης που επικρατούσε και που γίνονταν η αποκομιδή μετά από 25, 30, 40 ή και περισσότερες μέρες, ο καθένας μόλις άδειαζαν οι κάδοι κοιτούσε πως να τους απομακρύνει δικαιολογημένα από την αυλή και την γειτονιά του.
Όταν το πρόβλημα <<λύθηκε>>..... έγιναν από πλευράς Δήμου 2-3 νοθρες προσπαθειες επανατοποθέτησης των κάδων. Οι οποίες απέτυχαν γιατί μόλις τοποθετούνταν κι έφευγε το συνεργείο του Δήμου βρίσκονταν όλοι οι κάδοι μαζεμένοι και πάλι στο λιμάνι, στις λεύκες ή κοντά στο ΝΙΚΙ BEACH. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι όλοι γνωρίζουν πως αν μετακομίσουν τους κάδους δεν θα τιμωρηθούν. Αν γνώριζαν πως οποίος πιαστεί να μετακινεί κάδο από την γειτονιά του θα πλήρωνε 300, 500 ή 1000€ πρόστιμο, δεν θα τους μετακομιζαν.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι κάδοι δεν πλένονται ΠΟΤΕ και βρωμοκοπαει όλη η γύρω περιοχή.
Αιτία αυτής της ανοιχτής επιστολής μου είναι η σημερινή απομάκρυνση των 3 κάδων από την εκκλησία. Ήταν δικαιολογημένη η αγανάκτηση και επιθυμία των κατοίκων της γύρω περιοχής που ζητούσαν να φύγουν οι κάδοι. Γιατί ήταν οι μόνοι που υπήρχαν στο κέντρο της Καμαριωτισσας και κατά συνέπεια όλοι έφερναν τα σκουπίδια σε αυτους, η μυρωδιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν Α-ΦΌ-ΡΗ-ΤΗ, πόσο μάλλον όταν αυτοί ήταν δίπλα σε Οίκο του Θεού, αυτό προσβάλλει όλους μας.
Είναι λοιπόν υποχρέωση και καθήκον σας τώρα που τελειώετε με τον Δήμο να αντικαταστήσετε το θέμα των κάδων, με δημόσιες ανακοινώσεις για βαριές καμπάνες σε όποιον ξαναμετακινησει κάδο αλλά να δώσετε ρητή εντολή ανά τακτά διαστήματα, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μας αφορά, οι κάδοι να πλένονται, δόξα τω Θεώ άτομα έχει ο Δήμος.
Με εκτίμηση κι αναμονή για ανταπόκριση
Παπαντιδης Ειρηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget