Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Στους πρόποδες του Σάος το οινοποιείο ΜΕΛΜΑΡ

Το Οινοποιείο ΜΕΛΜΑΡ βρίσκεται στις Δάφνες της Σαμοθράκης, στη σκιά του επιβλητικού όρους Σάος και με θέα το Αιγαίο πέλαγος.
Με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και εξελιγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, πραγματοποιείται η οινοποίηση, παλαίωση και εμφιάλωση του κρασιού.


Φιλοσοφία της MEΛΜΑΡ A.E. είναι η δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στην παράδοση. Για την κάλυψη της απαιτούμενης παραγωγής υπάρχει συνεργασία με επιλεγμένους αμπελουργούς, παίρνοντας κυρίως βιολογικό σταφύλι. Το σταφύλι αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταπονείται όσο το δυνατό λιγότερο. Τα κρασιά που παράγονται είναι συνθέσεις με βάση τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah, με προοπτική τη φύτευση κυρίως γηγενών ποικιλιών της Θράκης.

Το οινοποιείο περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμασης των κρασιών σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια, παλαίωση σε φιάλες 750 ml και φιάλες MAGNUM, αίθουσα γευσιγνωσίας και εκδηλώσεων.



 Στις 14 & 15 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη εμφιάλωση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου μας. Δύο συνεργάτες, από Ελλάδα και Ιταλία, ήταν κοντά μας στη δοκιμαστική αυτή εμφιάλωση, ώστε να μας κατευθύνουν και να μας εκπαιδεύσουν όσον αφορά στον μηχανολογικό εξοπλισμό και στον τρόπο λειτουργίας του. Εμφιαλώθηκε μια μικρή ποσότητα ερυθρού οίνου, με την πλέον σύγχρονη και ασφαλή διαδικασία, σε φιάλες των 187 & 750 ml.






1 σχόλιο:

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget