Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Kαι οι 5 δήμοι του Έβρου συμμετέχουν στο πρόγραμμα για δωρεάν Wi-Fi.

Και οι πέντε δήμοι του Έβρου θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με τοδωρεάν ασύρματο δίκτυο. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την εξασφάλιση δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.

Έτσι, από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (Wi- Fi) οι πολίτες σε 302 δήμους της χώρας μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αλεξανδρούπολη, ο Δήμος Ορεστιάδας, ο Δήμος Διδυμοτείχου, ο Δήμος Σουφλίου και ο Δήμος Σαμοθράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 εκατομμυρίων που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

Το σχέδιο για την εξάπλωση του WiFi, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ενεργοποίηση σε πρώτη φάση 15.000 σημείων πρόσβασης (access point) σε 4.000 κοινόχρηστους χώρους δήμων (σε πλατείες, πεζοδρόμους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια κ.ά.). Αργότερα, προβλέπεται η επέκταση του WiFi σε χώρους μεγάλης έκτασης (χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι αναμονής-μετακίνησης επιβατών, χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget