Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας - Ν.Δ. ΝΟΔΕ Έβρου

Όταν ιδρύθηκε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ο στόχος ήταν η περιφερειακή εκβιομηχάνιση της
χώρας και η οικονομική ανάπτυξη αδύναμων περιοχών, όπως αυτή της Θράκης. Το σχέδιο δικαιώθηκε  και οι στοχεύσεις  επετεύχθησαν από την Ε.Β.Ζ..

Ειδικά για το Νομό μας για δεκαετίες, η τευτλοκαλλιέργεια στήριξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το εισόδημα των παραγωγών μας και η λειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης συνδέθηκε άρρηκτα με την οικονομική ανάπτυξη του Βορείου Έβρου και ειδικότερα με την πόλη της
Ορεστιάδας. Όλα αυτά, είναι απολύτως γνωστά και αυτονόητα στο σύνολο των κατοίκων του νομού  Έβρου. Το ζητούμενο όμως είναι κατά πόσο είναι κατανοητά σ’ αυτούς που παίρνουν σήμερα τις αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της Ν.Δ. εκφράζει δημόσια την αντίθεση της  στο κλείσιμο του Εργοστασίου της Ορεστιάδας. Εκφράζοντας τη βάση, που στήριξε δυναμικά στις τελευταίες εκλογές τον πολιτικό φορέα της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, είναι υποχρεωμένη να στείλει ένα βροντερό, ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες στην περιοχή μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία θέση εργασίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από τον τόπο την παραμικρή προοπτική ανάπτυξης. Πόσο παραπάνω όταν είναι δυνατή η απόλυτη βιωσιμότητα της επιχείρησης αρκεί να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα. Ακόμη και τότε όμως να μην λησμονούμε πως τα Σύνορα είναι Τιμή και όχι Τιμωρία.

Πιστεύουμε βάσιμα πως ο κυβερνητικός συνασπισμός ως άριστος γνώστης της περιοχής μας, των ιδιαιτεροτήτων της αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα δώσει τη λύση που πραγματικά αρμόζει σ’ αυτό το πρόβλημα.


ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget