Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Επιτροπή εκπροσώπησης Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης στην Αθήνα


Με την επιστροφή του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών από τις προγραμματισμένες
συναντήσεις σε Υπουργεία 22-24 Ιουλίου 2014 μαζί με το Δήμαρχο κ. Χανό, ανακοινώνουμε την πορεία των συναντήσεων και την έκβαση τους.

23/7/2014
  • ·         Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 Η συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη είχε θέμα μόνο το αεροδρόμιο με την απόφαση να προχωρήσει το υπουργείο σε ταυτόχρονη μελέτη – κατασκευή του έργου. Τονίστηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου  πόσο σημαντικό είναι να γίνει και διευκρινίστηκαν από το  Δήμαρχο λεπτομέρειες για την υλοποίηση του. Στο επόμενο διάστημα από την πλευρά της Σαμοθράκης το θέμα θα παρακολουθείται στενά, ώστε στους επόμενους 6 μήνες να έχει γίνει η ανάθεση.

  • ·         Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ο κύριος Μητσοτάκης, με ενδιαφέρον για το νησί, μας δέχτηκε στο γραφείο του άκουσε τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος για τα έσοδα του Δήμου, που δεν επαρκούν για τις ανάγκες του, για το ζήτημα της σύνδεσης με το Λαύριο που έχει διακοπεί τα τελευταία χρόνια και το αεροδρόμιο.  Επίσης αναφέρθηκε το ζήτημα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και φυσικά το ζήτημα της τουριστικής προβολής και της στήριξης του υπό σύσταση Οργανισμού.
Καθώς αυτά τα ζητήματα αφορούν περιφερειακά την αρμοδιότητα του και όχι άμεσα, δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει σε οποιοδήποτε λειτουργικό και οργανωτικό ζήτημα μπορεί να επέμβει.
  • ·         Υπουργείο Τουρισμού

Η κ. Κεφαλογιάννη, στο πολύ πιεσμένο πρόγραμμά της, μας δέχτηκε για δύο πολύ σημαντικά θέματα:
Το ένα είναι η αδειοδότηση του κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης και η δημιουργία υποδομών σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού για τη διαχείριση των κατασκηνωτών. Η κ. Δρέττα, διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού, δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει την πορεία υποβολής του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία για να ληφθεί η άδεια.
Το δεύτερο θέμα αφορά τον υπό σύσταση Οργανισμόυ Τουριστικής προβολής από επαγγελματίες που τέθηκε από την υπεύθυνη του Οργανισμού. Στην αναζήτηση κονδυλίων και καθώς το υπουργείο δεν διαθέτει κεφάλαια παρά μόνο οι Περιφέρειες η κ. Δρέττα πρότεινε συνεργασία με τον ΕΟΤ ο οποίος μπορεί να χρηματοδοτήσει συμπαρουσίαση στις εκθέσεις, που ο Οργανισμός πρόκειται να συμμετάσχει.

24/7/2014
  • ·         Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Στον κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ήταν ενήμερος για τα ακτοπλοϊκά θέματα του νησιού, τέθηκε το ζήτημα επιπρόσθετης γραμμής για την ενίσχυση της συγκοινωνίας. Καθώς το υπουργείο δεν έχει άλλα κονδύλια, η πρόταση του ήταν για μία γραμμή που θα ενώνει Τουρκία – Σαμοθράκη – Λήμνο, γεγονός που θα συμπαρασύρει και τη λειτουργία του τελωνείου. Επίσης ενημερώθηκε για το ζήτημα των λαθρομεταναστών και τον τόπο παραμονής τους μέχρι να αναχωρούν καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν.

  • ·         Γερμανική Πρεσβεία


Στην συνάντηση μας στην Πρεσβεία, η κ. Sommer, υπεύθυνη οικονομικών θεμάτων της Γερμανίας στην Ελλάδα, μας ενημέρωσε για ένα φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί τέλος Αυγούστου στην Αθήνα σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού. Το φόρουμ έχει θέμα τον Τουρισμό με στόχευση τον ιατρικό και ιαματικό.
Ταυτόχρονα ένα πιλοτικό πρόγραμμα επένδυσης και ανάπτυξης δύο περιοχών της Ελλάδας θα τρέξει από την Πρεσβεία και έγινε η πρόταση να είναι η Σαμοθράκη μία από τις δύο, εφόσον το επιθυμεί και ο Δήμος.
Απομένει η προετοιμασία πληροφοριακού και επενδυτικού υλικού για το Φόρουμ και από ιδιώτες και από το Δήμο και ο συντονισμός της παρουσίας μας εκεί.



Τέλος ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών παρέθεσαν δείπνο για τους δημοσιογράφους κ. Πάσχο Μανδραβέλη από την Καθημερινή  και την κ. Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” , δύο πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους του χώρου των ΜΜΕ που θα χαρούμε σύντομα να τους δούμε στη Σαμοθράκη και να συνεργαστούμε μαζί τους για την προβολή του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget