Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ''Αφιέρωμα στα τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη'

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
''Αφιέρωμα στα τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη''
Πιάνο: Δόμνα Ευνουχίδου
Φωνή: Θεοδώρα Μπάκα
Χώρος: Χώρα, Προαύλιος χώρος Εκκλησίας ‘’Κοίμησης της Θεοτόκου’’
Ώρα: 21.00

Συνδιοργάνωση: ΣΥ.ΦΙ.ΜΟΥ. Αρμονίας Γένεσης – Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σαμοθράκης
(η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader- Άξονας 4

Η πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο με Άριστα και Α΄ Βραβείο (τάξη Α. Κοντού). Συνέχισε τις σπουδές της στην École Normale de Musique (τάξη Jeanne Blancard) και στο Conservatoire National Supérieur de Musique στο Παρίσι, απ’
όπου αποφοίτησε με Α’ βραβείο στο πιάνο και στη μουσική δωματίου (τάξη Aldo Ciccolini). Επίσης,
φοίτησε στη Musikhochschule του Μονάχου και εργάστηκε σε σεμινάρια και θερινές μουσικές ακαδημίες με τον Maurizio Pollini, τον Mstislav Rostropovich, τον Sergiu Celibidache κ.ά.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τη Συμφωνική της Βουδαπέστης και της Κωνσταντινούπολης, τη Φιλαρμονική της Μαδρίτης, την Ορχήστρα Pro Musica της Οξφόρδης, τη Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, τη Συμφωνική του Μπάντεν-Μπάντεν, την Ορχήστρα Philharmonia του Λονδίνου κ.ά.
Ως σολίστ, συμμετείχε επίσης σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθηνών, Σύμης, Πατρών, Ηρακλείου, Δημήτρια, Aix-en-Provence, Donaueschingen, Οχρίδας, Midem-Cannes κ.ά).
Η δισκογραφία της περιλαμβάνει όλα τα έργα για πιάνο του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και έργα του Αιμίλιου Ριάδη, του Μανώλη Καλομοίρη και του Maurice Ravel.
Επιπλέον, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει 40 κοντσέρτα και μια μεγάλη επιλογή έργων για σόλο πιάνο, από τον Μπαχ μέχρι σήμερα.
Διδάσκει στο Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και υπήρξε διευθύντρια του Νομαρχιακού Ωδείου Φλώρινας από το 2007 έως το 2012. Συχνά συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς επιτροπές διαγωνισμών.
Η Δόμνα Ευνουχίδου έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση νέων μουσικών θεσμών στη Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι η Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών, η Βαλκανική Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών και οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες, που διοργανώνει κάθε χρόνο η HELEXPO. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου-HELEXPO της Θεσσαλονίκης.
Οργάνωσε το Φεστιβάλ «Μουσική στη Σαμοθράκη» και το Φεστιβάλ «Σεμινάρια Μουσικής» στο Νυμφαίο.

Το 1998 ίδρυσε το Piandaemonium, ένα συγκρότημα δώδεκα πιανιστών σε έξι πιάνα, που ερμηνεύει, κυρίως, σύγχρονη μουσική και συνθέσεις γραμμένες ειδικά γι' αυτό.

Η Θεοδώρα Μπάκα γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και μελέτησε αρχικά τραγούδι με την Κίτσα Δαμασιώτη. Είναι Απόφοιτος των Τμημάτων Όπερας και Μουσικής Δωματίου (τάξεις Norma Enns και Frank Bungarten) της "Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου" του Ανοβέρου (Γερμανία).

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τα λυρικά θέατρα: Ε.Λ.Σ., Ο.Μ.Μ.Θ., Βρέμης, Ανοβέρου, Bielefeld, Λισσαβόνας, Wiesbaden, Φεράρας, με το Θέατρο Arriaga (Μπιλμπάο), τα θερινά Φεστιβάλ Όπερας του Eutin και της Αρχαίας Κορίνθου και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διεθνείς μουσικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Αίγυπτο, τραγουδώντας αναγεννησιακή και μπαρόκ μουσική, Lieder, καθώς και έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του "Duo Canción" και του "Erato Ensemble". Έχει συνεργαστεί με τους "Fretwork", "Ex Silentio", "Latinitas Nostra", "Il complesso barocco" (Alan Curtis), "Philharmonische Geselschaft Bremen", Κ.Ο.Α., Ε.Ρ.Τ.

Hχογράφησε έργα Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών συνθετών με το "Duo Canción" (για την εταιρεία Cordaria) και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια (για τη Raumklang). Συμμετείχε επίσης στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση της όπερας Arianna in Creta του G. F. Händel τραγουδώντας το ρόλο της Alceste (MDG), υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή εξειδικευμένο τύπο, ενώ ερμηνεύοντας το ρόλο του Araspe πήρε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση της όπερας Tolomeo e Alessandro του D. Scarlatti (DECCA), υπό τη διεύθυνση του Alan Curtis, με το σύνολο "Il complesso Barocco".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget