Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Yπόμνημα του Δημάρχου Σαμοθράκης στoν Υπουργό Ναυτιλίας για την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση στο Β Αιγαίο

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το υπόμνημα του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Γ.Χανού προς τον Υπουργό Ναυτιλίας με αφορμή την διημερίδα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Β. Αιγαίου


ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση συμμετοχής στην διημερίδα που διοργανώνεται στην Μυτιλήνη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στις 25&26 Αυγούστου με θέμα την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίο.
Το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι:
Πως με τις σημερινές συνθήκες ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα μπορούσαμε να παραστούμε όπως βεβαίως θα θέλαμε.
Δεύτερον  σύμφωνα με την πρόσκληση θεωρούμαστε οριστικά όταν μιλάμε για σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίου εννοούμε σαφώς και την Σαμοθράκη.
Η προσπάθεια μας για ολοκληρωμένη σύνδεση της Σαμοθράκης κυρίως με Λήμνο και Μυτιλήνη γίνεται εδώ και χρόνια και κάποια περίοδο είχε αποδώσει καρπούς.

Τρίτον η ακτοπλοϊκή απομόνωση μας από την πρωτεύουσα (Αθήνα) που γινόταν εδώ και δεκαετίες και διεκόπη, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η φετινή περίοδος, καθώς το νησί εξυπηρετείται από ένα μόνο πλοίο, έχει δείξει ότι όσες προσπάθειες άλλες και να κάνουμε αν δεν βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση είμαστε καταδικασμένοι σε τουριστικό μαρασμό.
Οι λόγοι επανασχεδιασμού και υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο Βόρειο Αιγαίο δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόγραμμα που αφορά τις θάλασσες μας, εκτός από αναπτυξιακό είναι και μεγάλο εθνικό θέμα καθώς ο χώρος του ΒΑ Αιγαίου θα αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή με πολλαπλασιαστικά οφέλη στο εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την γενικότερη ανάπτυξη.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες της διημερίδας. Θα θέλαμε να μας θεωρήσετε συμμετέχοντες και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα των εργασιών.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης


Γεώργιος Χανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget