Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Νέο σύγχρονο εξοπλισμό αποκτά το ΠΓΝΕ.

Οι δομές υγείας του Έβρου αλλά και συνολικά της περιφέρειάς μας, ενισχύονται σημαντικά και
σύντομα θα αποκτήσουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και 22 καινούργια ασθενοφόρα. 

Το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα αποκτήσει υπερσύγχρονους Τομογράφους (Αξονικό και Μαγνητικό), μια Γ κάμερα και έναν Υπερηχοτομογράφο τελευταίας τεχνολογίας, που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά τις υπηρεσίες υγείας του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Η προμήθεια αυτή, αξίας 2.200.000 €, θα γίνει με κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστό μέσα από ανακοίνωση του Εβρίτη υφυπουργού εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου που υπογραμμίζει ότι «οι προσπάθειές του απέφεραν καρπούς και σε ότι αφορά τον αυτοκινούμενο εξοπλισμό των μονάδων υγείας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Οι δομές του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εξοπλιστούν με 22 καινούργια ασθενοφόρα, προκειμένου να αντικατασταθούν οχήματα γερασμένης ηλικίας ή παλιάς τεχνολογίας».

Λαζόπουλος: Αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Η παραπάνω ευτυχής εξέλιξη δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί εάν δεν είχαν προηγηθεί οι εδώ και μήνες συντονισμένες κινήσεις και ολοκληρωμένε ενέργειες από πλευράς διοίκησης και των υπηρεσιών του ΠΓΝΕ. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, «από το τέλος Ιουλίου το Νοσοκομείο ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια σημαντικού τεχνολογικού εξοπλισμού για νέο μαγνητικό και αξονικό τομογράφου, Γ΄κάμερας και ενός σύγχρονου υπερηχοτομογράφου συνολικής αξίας 2εκ 84 χιλιάδων ευρω. Στις 6/8 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της διαδικασίας του διαγωνισμού από τη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας και ζητήθηκε από το υπουργείο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης .
«Σε 3 περίπου μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που θα σημάνει μια ιδιαίτερη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών που το νοσοκομείο παρέχει στους πολίτες της περιφέρειάς μας. Συνεχίζουμε με ταχύτητα και ιδιαίτερη προσοχή τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια ενός νέου αγγειογράφου εξοπλισμού για τη ΜΕΘ και για το τμήμα επειγόντων περιστατικών αντίστοιχου ύψους 2εκ ευρώ και προετοιμαζόμαστε για τη νέα προγραμματική περίοδο έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου»
 δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ ο διοικητής του νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Λαζόπουλος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική προσθήκη νέων ασθενοφόρων για το νομό μας (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8) που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα προβληματικά και γερασμένα.

Συμπληρώνοντας ο κ. Λαζόπουλος αναφέρει ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του νοσοκομείου διοικητικό ιατρικό που συμμετείχε σε επιτροπές για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και αντίστοιχα στις υπηρεσίες της περιφέρειας που με ιδιαίτερη ευαισθησία και ταχύτητα ανταποκρίθηκαν για την ικανοποίηση της επιτακτικής αλλαγής της βελτίωσης του εξοπλισμού».
Πηγή: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget