Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης Θέμα: Γενική Συνέλευση Συλλόγου στις 19 Σεπτεμβρίου 2014

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/9/2014

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, με ικανοποιητική προσέλευση, έφερε στη συζήτηση τις ανησυχίες του επαγγελματικού κόσμου του νησιού για όλα τα θέματα που απαιτούν την προσοχή όλων μας. Με πρώτο την ιατρική περίθαλψη και την ανεπάρκεια της στο νησί, τέθηκαν τα θέματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, η αξιοποίηση του λιμανιού των Θερμών και η δημιουργία του Λακκώματος αλλά και η βελτίωση και ενίσχυση του οδικού δικτύου.
Καθώς αυτά είναι καίρια θέματα που ανησυχούν τους κατοίκους και τους
επαγγελματίες στο σύνολο τους, ο Σύλλογος Επαγγελματιών θέλει να δώσει έμφαση στα πρακτικά ζητήματα που κάθε χρόνο αποτελούν φραγμό στην ανάπτυξη του νησιού. Με σειρά προτεραιότητας είναι τα εξής:
·         Διαχείριση σκουπιδιών.
·         Εσωτερική συγκοινωνία (που ειδικά τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο φέρνει τους επαγγελματίες σε μεγάλη αμηχανία απέναντι στους επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν).
·         Δημοτικά Κάμπινγκ (η φετινή αύξηση τιμών χωρίς ενίσχυση των υποδομών ήταν αρνητικός παράγοντας στην καταπολέμηση της παράνομης κατασκήνωσης) – Θα γίνουν ποτέ τα κάμπινγκ σημείο προσφοράς και αναφοράς για το νησί;
·         Λειτουργία Ιαματικών λουτρών
·         Έλεγχος διαμονής επισκεπτών (η φετινή κατάσταση θεωρούμε ότι καθιστά όλα τα σχόλια περιττά και πρέπει άμεσα να δοθεί ένα μήνυμα στους ελεύθερους κατασκηνωτές για τη Σαμοθράκη)
·         Τέλος, η χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού στην Καμαριώτισσα και στο ακρωτήρι, που είναι μνημείο της φύσης, θα στερήσει μια για πάντα από τις μελλοντικές γενιές την αξιοποίηση της περιοχής.
Σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας θέλουμε να επικοινωνήσουμε την άποψη μας για την επίσκεψη πολιτικών, δημοσιογράφων και του DrAckermann στη Σαμοθράκη για το Συνέδριο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ. Καθώς οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης θα συζητήσουν για θέματα ανάπτυξης του νησιού μας και η δημοσιότητα που έλκουν, μόνο δωρεάν προβολή μπορεί να θεωρηθεί για τη Σαμοθράκη, είναι χρέος μας να τους υποδεχτούμε και να τους τιμήσουμε.
Τέλος, είμαστε μαζί με τη νέα δημοτική αρχή στο θέμα του «συμμαζέματος» του Δήμου. Με την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται με εξωστρέφεια και ανάπτυξη. ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΙΣΠΡΑΞΗ, αυτή είναι για τους επαγγελματίες η σειρά προτεραιότητας και θα συνεργαστούμε πλήρως σε αυτή τη γραμμή.


Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΥ.ΕΠ. ΣΑ


4 σχόλια:

 1. Τι ακριβώς θέλει να μας πει ο ποιητής 'οταν λέει "ικανοποιητική προσέλευση" ? Από πότε οι Γενικές Συνελεύσεις συλλογικών οργάνων συνεδριάζουν με "ικανοποιητική προσέλευση" κι όχι με την νόμιμη απαρτία όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε καταστατικό ποιοι μας εκπροσώπησαν δηλαδή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ενώ όλα τ' άλλα που λέει ο "ποιητής" !!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Για να λες ποιοί μας εκπροσώπησαν, είσαι επαγγελματίας κι εσύ. Εσύ που ήσουν και δεν είδες ποιοί μας εκπροσώπησαν; Εκτός αυτού στο Δ.Σ. εκλέγονται κι εκπροσωπούν εκείνοι που ψηφίζονται όταν ο σύλλογος είχε αρχαιρεσίες. Αν δε σου αρέσουν τα άτομα ή οι πράξεις τους, στις επόμενες αρχαιρεσίες να είσαι παρόν για να ψηφίσεις ή γιατί όχι και να ψηφιστείς...
   Όσον αφορά την φράση ικανοποιητική προσέλευση, η αλήθεια είναι ότι όλοι ξέρουμε πόσοι πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις συλλόγων. Έτυχε φορά όσο ήμουν γραμματέας να στείλουμε περίπου 300 ονομαστικές προσκλησεις σε κάθε επαγγελματία όλων των κλάδων ξεχωριστά και τελικά στην Γ.Σ. είμασταν μόνο 3 άτομα. Αυτό ο Γιάννης ο Γληνιας κατάφερε από τότε που ανέλαβε να το αλλάξει κάπως. Οπότε αν ήταν 30 - 40 άτομα σε σχέση με τα 3, τα 5 και τα 10 είναι ικανοποιητική η προσέλευση.

   Διαγραφή
  3. Δηλαδή η λογική είναι ότι, και ένας να είναι στις συνεδριάσεις θα μπορούν να παίρνονται αποφάσεις;;;; Στις συνεδριάσεις και συνελεύσεις τα όργανα για να νομιμοποιούνται οφείλουν να τηρούν τις διαδικασίες που ορίζονται στα καταστατικά τους και αν τα μέλη ενός συλλόγου είναι 300 άτομα όπως εσείς λέτε, τότε τα 30-40 άτομα που προσήλθαν δεν είναι "κατόρθωμα" και σίγουρα δεν εκπροσωπούν τον σύλλογο! Οι "ικανοποιητικές προσελεύσεις" εξυπηρετούν ίσως κάποιους σκοπούς και άνθρωποι σαν εσάς, που είναι αλήθεια,ότι έχετε προσφέρει κι αγωνισθεί γι' αυτόν τον σύλλογο θα έπρεπε να διαφυλάξετε τις διαδικασίες αυτές και να μην επαναπαύεστε στις "Ικανοποιητικές Προσελεύσεις".

   Διαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget