Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Φρένο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για 44 εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Δεν επέστρεψαν στην εργασία τους από τις αρχές του Σεπτέμβρη 44 εργαζόμενοι του
Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι είχαν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε διοικητικά πόστα, και αμείβονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Τα εντάλματα πληρωμών τους για το μήνα Αύγουστο δεν εγκρίθηκαν από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κι έτσι, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση, η διοίκηση του νοσοκομείου τούς αποδέσμευσε.
Έχοντας ως αποστολή τον έλεγχο της νομιμότητας των δαπανών ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι το ΠΓΝΑ, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
στην περιοχή μας, δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμών για 44 εργαζόμενους του νοσοκομείου, για το μήνα Αύγουστο.
Έτσι, τα εντάλματα επέστρεψαν αθεώρητα και η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων, αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης των εργαζομένων, το καθεστώς με το οποίο εργάζονται στο νοσοκομείο κλπ. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσει το ΠΓΝΑ, το αρμόδιο όργανο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κληθεί να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω 44 εργαζόμενοι δεν είναι οι μοναδικοί που εργάζονται στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα υπό αυτό το καθεστώς.Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη σε δύο βασικές κινήσεις:
Πρώτον, αποδέσμευσε τους εργαζόμενους, καθώς όπως αναφέρει στη «ΓΝΩΜΗ» ο διοικητής Δημήτρης Λαζόπουλος, «δεν μπορούμε να κρατούμε σε ομηρία αυτούς τους εργαζόμενους, την στιγμή που δεν γνωρίζουμε αν θα εγκριθούν οι πληρωμές τους για όσο διάστημα συνεχίζουν να εργάζονται. Το ΠΓΝΑ βεβαίως θα ήθελε να συνεχίσει την απασχόληση του προσωπικού αυτού, καθώς οι ανάγκες που κάλυπταν ήταν πραγματικές. Μέχρι όμως να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις είμαστε υποχρεωμένοι να διακόψουμε τη συνεργασία μας».
Δεύτερον, με μία αναδιάταξη της εσωτερικής λειτουργίας των υπηρεσιών του ΠΓΝΑ, δόθηκαν έξτρα αρμοδιότητες στο υπάρχον προσωπικό, ο φόρτος για το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Λαζόπουλο, δυστυχώς, αυξάνεται καθημερινά.
Αναφορικά με το κομμάτι αυτό, που αφορά στις ελλείψεις προσωπικού, η θέση του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χριστόδουλο Μεντίζη, είναι να βρεθούν άμεσα μόνιμες λύσεις. «Το θέμα με τους 44 συναδέλφους μας είναι καθαρά διοικητικό. Ωστόσο οι επιπτώσεις αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η διοίκηση έχει ένα χρονικό περιθώριο ως την Παρασκευή για να μας ενημερώσει και να δώσει μία λύση που θα μειώσει τη μεγάλη επιβάρυνση των συναδέλφων μας».
Της Κικής Ηπειρώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget