Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός και Εγκαίνια νέου Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως

Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια του νέου Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας με το όνομα «ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ» που αναμεταδίδεται από τη συχνότητα 102,3FM. Το ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ εκπέμπει τους τελευταίους μήνες από το Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου και στεγάζεται.
Ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια του Ραδιοσταθμού τελέσθηκαν από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Παρέστησαν ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας της πόλεώς μας κ. Παναγιώτης Φαραντάτος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης κ. Αντώνης Καμελίδης, ιερείς και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως κ.α.
Στην ομιλία του, αμέσως μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο εγχείρημα που ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολή μας, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν κατείχε ραδιοφωνική συχνότητα, αλλά η μονή εμπειρία των κληρικών και λαϊκών συνεργατών της ήταν η παραγωγή εκπομπών σε τοπικούς ραδιοφωνικούς
-αρχικά- και τηλεοπτικούς –αργότερα- σταθμούς. Η ανάγκη της δημιουργίας του νέου Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως δημιουργήθηκε εδώ και λίγο καιρό, όταν σταμάτησε στην περιοχή μας η επί δεκαετία αναμετάδοση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα παράπονα των χριστιανών της Επαρχίας μας πλήθαιναν συνέχεια καθώς η πνευματική ωφέλεια και η απήχηση που είχε το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας μας ήταν μεγάλη. Αυτό το κενό της έλλειψης εκκλησιαστικού ραδιοφώνου
Το εγχείρημα αυτό πήρε «σάρκα και οστά» με την παραχώρηση στην Μητρόπολή μας, μετά από ιδιωτική συμφωνία, της ραδιοφωνικής συχνότητος 102,3 στα FM της ΔΕΛΤΑ Τηλεοράσεως από τον Διευθυντή της κ. Αντώνιο Καμελίδη. Αμέσως ξεκίνησε μία προσπάθεια για το «στήσιμο» του Σταθμού με όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες, ο οποίος εκπέμπει πλέον από τον 2ο όροφο του Ανθιμείου Πολιτιστικού Κέντρου και καλύπτει όλη σχεδόν την Θράκη.
Το πρόγραμμα του «ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ» περιλαμβάνει 5ωρη (όση επιτρέπεται από το Νόμο) αναμετάδοση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ αναμεταδίδονται ζωντανά κάθε πρωί η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολιτικό Ναό και το απόγευμα ο Εσπερινός. Το λατρευτικό πρόγραμμα του Σταθμού διανθίζεται καθημερινά με τις ακολουθίες της Ενάτης Ώρας, του Αποδείπνου και του Μεσονυκτικού από τις Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αετοχωρίου. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι ραδιοφωνικές παραγωγές εκπομπών από ιερείς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως, ενώ η υπόλοιπη ραδιοφωνική ώρα καλύπτεται από την μετάδοση της ανάγνωσης της Καινής Διαθήκης και από μουσική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget