Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ονομαστική Εορτή Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και βράβευση Καθηγητών ΔΠΘ

Την 3η Σεπτεμβρίου 2014 η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ανθίμου,

επισκόπου Νικομηδείας, και εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.
Το απόγευμα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας για τον επιστηριγμό τους σε μία δύσκολη εποχή και για τις ευχές τους που ενδυναμώνουν τον εκάστοτε Επίσκοπο στην αποστολή του και αντευχήθηκε σε όλους πλούσια την Χάρη και την ευλογία του Θεού στη ζωή τους.
Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας τίμησε με το παράσημο της Μητροπόλεώς μας, αυτό της Αγίας Γλυκερίας, δύο πανεπιστημιακούς καθηγητές με
πολύχρονη και πολυσήμαντη δράση στην περιοχή μας, οι οποίοι αφυπηρετήσαντες από την πανεπιστημιακή τους έδρα αποχαιρετούν και την πόλη μας. Πρόκειται για την Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. κα. Ελένη Ταρατόρη, η οποία διετέλεσε και Κοσμήτωρ της Παιδαγωγικής Σχολής
και τον Καθηγητή Αιματολογίας και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιο Μπουρίκα.
Και οι δύο Καθηγητές υπηρέτησαν στην περιοχή μας για 30 περίπου έτη και γι’ αυτήν την σημαντικότατη προσφορά τους πρωτίστως στους φοιτητές τους, και ιδιαίτερα στους δασκάλους και νηπιαγωγούς (η κα. Ταρατόρη) και στους ασθενείς και στους συγγενείς τους (ο κ. Μπουρίκας), η Ιερά Μητρόπολίς μας θεώρησε χρέος να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει. Αντιφωνώντας ο κ. Μπουρίκας και η κα. Ταρατόρη ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη μας γι’ αυτή την ύψιστη τιμή.
Παρόντες στον Πανηγυρικό Εσπερινό ήταν ο νέος Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης και ο νέος Πρύτανις του Δ.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο οποίος ανέλαβε από 1ης Σεπτεμβρίου τα νέα καθήκοντά του. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Πρύτανη επ’  ωφελεία των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρωί της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2014 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής του Αγίου Ανθίμου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο εορτάζων Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τέλεσαν οι ιερείς της Μητροπόλεως και στο τέλος κήρυξε τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας απένειμε το οφίκιο του Αρχιδιακόνου στον διάκονό του π. Χριστόδουλο Καραθανάση.
Παρόντες ήταν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Φαραντάτος, ο Διοικητής της 23ης Τ/Θ Ταξιαρχίας κ. Σταματιάδης, οι Διευθυντές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών. Επίσης, παραβρέθηκε ο
φιλέλληνας Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Dr. Jose Ramon Lopez Portillo Romano (γιός του παλαιού Προέδρου του Μεξικό José López Portillo) μετά της συζύγου του Dr. Martina Portillo και της μητέρας της Antonia Lopez.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης μας δέχθηκε ευχές για την εορτή του από τους επισήμους και τον κόσμο στο Επισκοπείο στους οποίους, ως αντίδωρο των ευχών, έδωσε από ένα αντίτυπο της ομιλία του για την οικονομική κρίση που εξεφώνησε τον περασμένο Ιούνιο στην Κύπρο. Τον Μητροπολίτη μας επισκέφθηκε το πρωί ο όμορος Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων για να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.
Να ευχηθούμε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας έτη πολλά και ευλογημένα, ανέφελη και πολύκαρπη ποιμαντορία, με υγεία, σύνεση και την παρά Θεού δύναμη στο έργο του, επ’  ωφελεία του πληρώματος της ακριτικής Μητροπόλεώς μας και προς δόξαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.






- See more at: http://www.imalex.gr/289CC3E0.el.aspx#sthash.XKGqlB9n.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget