Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Καταστροφές από την έντονη νεροποντή πάλι στη Σαμοθράκη

 Δεύτερη φορά σε ένα καλοκαίρι πλήττεται η Σαμοθράκη από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Μεγάλη καταστροφή έπληξε το νησί της Σαμοθράκης από την έντονη και μεγάλης διάρκειας νεροποντή που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου.
Η νεροποντή έπληξε κυρίως το βόρειο τμήμα του νησιού, δημιούργησε εκτεταμένες ζημιές σε τουριστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Κατσαμπά και Παλαιάπολης, ενώ απέκλεισε το οδικό δίκτυο στην περιοχή Πλατιάς Θερμών για περισσότερες από τέσσερις ώρες και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στα υδρευτικά δίκτυα στις περιοχές Ξηροποτάμου, Καρυωτών και Χώρας.
Ρέματα που επί χρόνια ήταν ξερά, πλημμύρισαν, κατέβασαν μεγάλο όγκο νερού και φερτών υλικών τα οποία μπάζωσαν τους δρόμους, κατέστρεψαν τμήματα του οδοστρώματος και χάλασαν παραλίες.
Οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιία είναι τεράστιες, καθώς τμήματα του οδοστρώματος καταστράφηκαν, ενώ σημειώθηκαν σημαντικές διαβρώσεις δρόμων. Το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία κρίνεται επικίνδυνο και χρήζει έργου αποκατάστασης.
Ο Δήμος Σαμοθράκης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο των καταστροφών και συμβάλλει στην στοιχειωδώς  ομαλή αποκατάσταση των ζημιών στο βαθμό που μπορεί με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει. Συγχρόνως έχει ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Αντιπεριφέρειας και των τεχνικών υπηρεσιών της για την οριστική αποκατάσταση των  ζημιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget