Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δεν έγινε δημότης του νησιού ο Άκερμαν

Τις φήμες των τελευταίων ημερών, που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο της Deutsche Bank, Γιόζεφ
Άκερμαν, να έχει γίνει δημότης Σαμοθράκης, διαψεύδει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Σαμοθράκης, Παναγιώτης Παπάς.

Σύμφωνα με το enikos.gr, ο κ. Παπάς διευκρίνισε ότι ο κ. Άκερμαν δεν τιμήθηκε ως δημότης της Σαμοθράκης κατά τη διάρκεια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Αντιθέτως, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση ως φίλος της Σαμοθράκης.

5 σχόλια:

  1. Aυτό μας έλειπε! Κάποιος να το πει και στην κ.Καραγιάννη για να το πει στον κ.Γλήνια ο οποίος θα το πει στον κ. Σμαραγδή και αυτός στην κ.Μητσοτάκη.Όλοι αυτοί οι κύριοι θα φέρουν μια ωραία πρωια την ευημερία,την ανάπτυξη,την ισότητα και την δικαιοσύνη στον τόπο μας.Μετά θα ξυπνήσουμε ευτυχισμένοι και θα γελάμε με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα είναι ακόμα φτωχοί.Τον κ.Γλήνια τον βάζω στην παρέα γιατί το έχει μεγάλο καυμό να κάνει γνωριμίες μπας και ρεφάρει.Αλλά τα μεταξωτά ..... ως γνωστόν θέλουν και επιδέξια.....όπως λέει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΦΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΩ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ 7 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ,ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ ,ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΕΙ.ΒΓΑΛΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΑΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ. *ΣΥΜΒΟΥΛΗ:ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ. -ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΗΝΙΑΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά στα οποία αναφέρεστε κ. Γλήνια, δεν έχουν καμία σχέση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωσιμότητας, περισσότερο αναφέρονται στην δική σας επιχειρηματική δραστηριότητα. Είστε ενας επαγγελματίας, ο οποίος αγωνίζεται να κανει οτι καλύτερο για την επιχέιρησή του. Δεν είναι ανήθικο να προασπιζόμαστε τα ατομικά μας συμφέροντα. Όμως εχετε την τάση να ταυτίζετε το ατομικό σας συμφέρον με το κοινό συμφέρον και αυτό όπως και ειναι λογικό εγείρει ερωτήματα και αντιδράσεις κυρίως όταν συναινείται και προμοτάρετε ανθρώπους που στηρίζουν μοντέλα ανάπτυξης τριτικοσμικά.

    Δυστυχώς έχουν καταρριφθεί βασικές έννοιες τις οποίες αγνοείτε όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε, απλοποιώντας τη θεωρία της βιωσιμότητας. Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν στηρίζεται μόνο σε οικονομικούς δείκτες αλλα σε δεικτες κοινωνικής ευημερίας. Οι κοινωνίες προχωρούν σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης ισοτιμίας αξιοπρεπειας γιατί λογικό ειναι ότι ανάπτυξη υπάρχει με υγιή εργαζόμενο και όχι με εξαθλιωμένο εργαζόμενο. Με άλλα λόγια δεν μιλάμε για λίγους που θα επωφελούνται δίνοντας ένα ξεροκόμματο, που ονειρεύονται μοντελα μαζικού τουρισμού ήδη ξεπερασμένα. Δυστυχώς όλοι αυτοί δεν έχουν όραμα, γιατι το οραμα προερχεται απο καθαρη ψυχή, ελευθερία σκεψης και αληθινή αγάπη για αυτό τον τόπο. Και ας μη γελιομαστε η ταινία του κ. Γαβρά, πράγματι κάτι θετικό για αυτόν τον τόπο, δεν θα επανδρώσει αύριο το κέντρο υγείας ούτε θα κάνει εφικτό σε κάθε συμπολίτη μας να κάνει μια απλή εξέταση αίματος ή να εχει την περίθαλψη που του αρμόζει, δικαίωμά του άλλωστε ως έλληνα πολίτη.

    Αυτοί που δυστυχώς υποστηρίζετε με το αυθαίρετο εξ ορισμού, δόγμα που τους ταυτίζει με την ανάπτυξη, ήρθαν λες και απο ασπρόμαυρη ταινία βγαλμένοι, στον "απόηχο" του μετα κατοχικού κινηματογραφου, αναπαράγωντας κατι ξεχασμενο στο δυτικό τουλάχιστον κόσμο, το σενάριο του φτωχού και του πλούσιο, του υποανάπτυκτου που θα σωθεί από τον καλό ευεργέτη αποικιοκράτη. Πράγματι αγγίζει ή καλύτερα ξεπερνάει τα όρια της γελειότητας και εννοείται ότι δεν πείθει το σενάριο ότι μια μέρα μια χαρωπή μεσήλικη ομογενής, ένας ισχυρός διαχειριστής...ανθρωπίνων ψυχών...πλαισιωμένοι από καλλιτεχνες δημοσιογραφους πολιτικούς και λοιπους παρατρεχάμενους...ένιωσαν μια πελώρια λαχτάρα να αναδείξουν το νησί μας.

    Η Σαμοθράκη θα αναδυθεί από εμάς από εσάς κ. Γλήνια όταν πραγματικά αγαπήσετε τη γη που σας ανάθρεψε.

    Ένας ακόμα Ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ (ΕΓΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ).

    ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΙΔΕΑΤΩΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΕΞΟΔΟ.

    ΤΟ ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΥΘΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ, ΔΟΥΛΕΥΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΧΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ, ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΧΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΕΞΟΔΑ ΜΑΝΗΦΕΣΤΑ.

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΔΟΤΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ ΑΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΜΕΙΝΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ.


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΚΕΡΜΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΦΟΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥ;
    Ο ΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΜΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕ: '' ΚΥΡΙΕ ΓΙΟΖΕΦ ΑΚΕΡΜΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΩ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΦΙΛΛΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ''.

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΛΩΣ ΔΗΜΟΤΗ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
    Υ.Γ.: ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Γλήνια πραγματικά είναι εντυπωσιακό το ξεσπασμά σας δεδομένου του προηγούμενου σχολίου μου με το οποίο ανώνυμα μεν δεν αμφισβήτησα την εργατικότητά σας θέμα το οποίο μου είναι παγερά αδιάφορο, εκτός αν έχεται λίγο παρασυρθεί ως άτομο από τις υψηλές σας γνωριμίες...

    Εάν δεν το έχεται καταλάβει σας ενημερώνω ότι την κριτική την δέχεσται όχι για τον 'εσωτερικό" σας κόσμο αλλά γιατί υποστηρίζεται συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είναι γνωστό σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο για το ρόλο που διαδραματίζουν. Η πλειοψηφία όμως στη Σαμοθράκη και σας πληροφορώ και εκτός αυτής, δεδομένου ότι το θέμα έχει πάρει έκταση έχουν γίνει ερωτήματα στη Βουλή, πολιτικές δηλώσεις μέχρι και διαδηλώσεις έγιναν, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει και τι προκειται να συμβεί.

    Και επειδή γνωρίζουν όλοι κ. Γλήνια, η εμμονή σας να τους υποστηρίζεται δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς δηλαδή ή είστε αφελής που δεν είστε ή επωφελείστε σε προσωπικό επίπεδο. Το θέμα είναι απλό και δεν εχει σχέση με τις επενδύσεις σας ή τις επενδύσεις των υπολοιπων....

    Όσο για το ιδεατό και ρομαντικό μοντέλο στο οποίο αναφέρεστε και εκτίθεσται κατα καποιον τρόπο λεγοντάς το αυτό, αποτελεί τρόπο ανάπτυξης τον οποίο σχεδόν όλα τα κόμματα υπόσχονται κατά τον πολιτικό τους λόγο. Τα μοντέλα κυριε Γλήνια δεν είναι μόνο αυτά που φοράνε τα μεταξωτά της κ. Καραγιάννη, αλλά προσεκτικός σχεδιασμός με συγκεκριμένους στοχους με περιγραφή μέσων υλοποίησης των στόχων, με περιγραφή της εφικτότητας των στόχων, χρονοδιάγραμμα κλπ ένα νοικυρεμα με απλά λόγια για επιβίωση του συνόλου και όχι των λίγων.

    Επειδή στο τέλος του σχολίου σας δείχνεται και τους υπόλοιπους....ας πουμε "συνενόχους σας', προσωπικά πιστεύω ότι ήταν διακριτική και προσεκτική ή αντιμετώπιση του θέματος δεδομένων των συνθηκών. Ο κ. Βίτσας δεν σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης, κανείς ακόμα και αν το ήθελε δεν μπορεί να τον κρίνει για αυτό. Πιστεύω είχε συνετή στάση, και καλώς έπραξε ακόμα και αν σε πολλούς δεν αρέσει το σλόγκαν "οι Ελβετοί...είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας". Ο κ. Βιτσας αντιπροσωπεύει τον κόσμο και οι πράξεις του έχουν αντικτυπο στην κοινωνία, ορθά επραξε άλλωστε δεν είδα κανέναν στο λιμάνι να βγαίνει μπροστά....κατα την άφιξη των επισήμων μερικοί εκ των οποίων σε άλλα μέρη της Χώρας φοβούνται να κυκλοφορήσουν....

    Το θέμα δεν είστε εσείς κ. Γλήνια, αλλα αυτούς που υποστηρίζεται με το πρόσχημα της ανάπτυξης και για αυτό θα κριθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget