Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21/11/2014 και ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 23/11/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ         
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ               

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Η 21η Νοεμβρίου 2014 θα γιορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, ως η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για τον εορτασμό ορίζουμε γενικά τα εξής:

1.       Γενικό σημαιοστολισμό όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, καθώς και των πολεμικών πλοίων, που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2014.
2.       Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2014.
3.       Επίσημη έπαρση σημαίας στις 8:00 στα φρούρια ή τους ειδικούς χώρους έπαρσης σημαίας και υποστολή της μετά τη δύση του ηλίου με την συμμετοχή αγήματος και στρατιωτικής μουσικής, όπου είναι δυνατό.
4.       Τέλεση δοξολογίας και ομιλία στον μητροπολιτικό ναό.
5.       Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, μετά τη δοξολογία, από Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, καθώς και από Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ώρα 8.00: Έπαρση της σημαίας στον προ της Μεραρχίας χώρο με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.
H κα Άννα Δεληγιάννη, Φιλόλογος του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, μετά τη δοξολογία, στο ναό, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα Προεδρεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων. 

Δύση ηλίου: Υποστολή σημαίας.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:
α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η XII ΜΠ για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στο χώρο του Ιερού Ναού και του μνημείου της Δόμνας Βιζβύζη
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη διευθέτηση του χώρου του μνημείου και την ηχητική εγκατάσταση
δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. Γιώργο Χατζηγιάννη και Παναγιώτη Βίτσα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και τους κ.κ. Χρήστο Κυριαζίδη και Ευάγγελο Σιδερά, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης ορίζουμε γενικά τα εξής:

1.                          Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Νοεμβρίου 2014.
2.                          Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού καταστήματος, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 23ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ώρα 10.15: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.

Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, απέναντι από τη Ζαρίφειο Ακαδημία) από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τα πολιτικά κόμματα, από εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν :
α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η XII Μ.Π. για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη διευθέτηση του χώρου του μνημείου και την ηχητική εγκατάσταση
δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη
Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. Γιώργο Χατζηγιάννη και Παναγιώτη Βίτσα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και τους κ.κ. Ευάγγελο Σιδερά και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget