Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τη Φολέγανδρο, την Πάτμο, την Ανάφη, τη Σάμο και τη Σαμοθράκη αναδεικνύει η καναδέζικη εφημερίδα The Globe and Mail

Ως τα «πέντε ελληνικά νησιά που δεν γνωρίζετε αλλά πρέπει να εξερευνήσετε», ως εναλλακτικές των
καθιερωμένων νησιωτικών τουριστικών προορισμών της χώρας όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος χαρακτηρίζει τη Φολέγανδρο «ένα κρυμμένο διαμάντι στο Αιγαίο». Οι κύριοι επισκέπτες του νησιού είναι Έλληνες, Γάλλοι και Ιταλοί. Προτείνεται πρωινό γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο Μίμης.
Για την Πάτμο, γίνεται αναφορά στην ανακήρυξή της ως του πιο ειδυλλιακού μέρους της Ευρώπης για να ζει κανείς από το περιοδικό Forbes το 2009 και στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου βρίσκεται η σπηλιά στην οποία έγραψε την Αποκάλυψη. Πολυάριθμες παραλίες και ζωντανή νυχτερινή ζωή, παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, οι οποίοι ανακαινίστηκαν από έναν Ελβετό τραπεζίτη. Προτείνεται επίσκεψη στο George’s Place στην παραλία Κάμπος για ποτά.
Για την Ανάφη, παρότι δεν διαθέτει αεροδρόμιο και η πρόσβαση γίνεται από το λιμάνι της Αθήνας σε διαδρομή 10 ωρών, όσοι επισκέπτονται το νησί, λέει ο συντάκτης, ανταμείβονται από την ηρεμία των παραλιών του και την ομορφιά του χωριού. Αρχαία ευρήματα από το Καστέλλι του 8ου αιώνα π.Χ., μοναστήρι Παναγίας Καλαμιώτισσας στο ναό του Απόλλωνα.
Ως ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, δημοφιλές στους βορειοευρωπαίους με παράδοση στα κρασιά, περιγράφεται η Σάμος. Μουσείο της Αμπελοοινικής Ένωσης Σάμου, λιμάνι Πυθαγόρειο, Βαθύ.
Η Σαμοθράκη χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο μαγικά νησιά της Ελλάδας. Δημοφιλής στους επισκέπτες από τη βόρεια Ελλάδα και, όπως λένε οι θρύλοι, στις μάγισσες. Ξεχωρίζει από τα νησιά του Αιγαίου λόγω της μυστηριακής ατμόσφαιρας που διαθέτει και επειδή δεν έχει τα παραδοσιακά λευκά σπίτια.
Υπάρχουν φήμες ότι στο νησί συχνάζουν μάγοι και άλλοι που εξασκούν τις σκοτεινές τέχνες, λόγω της αρχαίας φήμης της για προελληνική λατρείες. Βουνό Φεγγάρι, αρχαιολογικός χώρος «Ιερό των Μεγάλων Θεών» όπου κατά την αρχαιότητα βρισκόταν το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείου του Λούβρου.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget