Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τον Έρανο που τελείωσε

Από τις 14 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014  πραγματοποιήθηκε  και φέτος ο Έρανος
Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Το προϊόν του Εράνου φέτος ανήλθε στο ποσό των 57.416 ευρώ.
Ο Έρανος Αγάπης έγινε όπως κάθε χρόνο, με επικεφαλής τους Ιερείς της Μητροπόλεως, με ενορίτες, λαϊκούς  και κληρικούς απ’ όλες τις περιοχές της Επαρχία μας. Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Γεννήσεως του Χριστού μας, μας αξίωσε ο Θεός να προχωρήσουμε για ακόμη μία φορά σε αυτή την ξεχωριστή πνευματική επικοινωνία, αφού, όπως είναι γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία στηρίζεται
στους ανθρώπους της, στηρίζεται στους χριστιανούς της, κληρικούς και λαϊκούς για να φροντίσει, όσο μπορεί και με όσες δυνατότητες  έχει, τους ενδεείς αδελφούς μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στη Μητρόπολή μας έχουμε την ευλογία από τον Θεό να μας δίνει τη δύναμη να λειτουργούμε μια σειρά από δομές ενίσχυσης της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης  και της ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.

  • Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» φιλοξενούνται και παρέχεται ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη στους 120 κατάκοιτους συντοπίτες μας την ίδια στιγμή που προσφέρονται στην τοπική μας κοινωνία 70 θέσεις εργασίας.
  • Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, το οποίο λειτουργεί εδώ και περίπου μισό αιώνα στην πόλη μας  65 γέροντες και γερόντισσες δέχονται τις υπηρεσίες φροντίδας των 20 εργαζομένων.
  • Στα δύο ανωτέρω Ιδρύματα φιλοξενούνται 29 άποροι.
  • Στο Κεντρικό Συσσίτιο Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως, η προσφορά σε συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη ανέρχεται σε  5500 μερίδες φαγητού το μήνα. Στην παρασκευή του φαγητού του συσσιτίου συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές.
  • Από το Κεντρικό Φιλόπτωχο καθώς και από τα  φιλόπτωχα όλων των ενοριών της Μητροπόλεως καθημερινά και όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, συμπολίτες μας ενισχύονται οικονομικά και με όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί.
  • Ακόμη, στην Μητρόπολή μας από τις αρχές του 2011 λειτουργεί  το Κοινωνικό Φαρμακείο, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όσων δεν δύνανται να ανταποκριθούν οικονομικά σε ό,τι αφορά την υγεία τους καθώς επίσης και στους ανασφάλιστους.
  • Τέλος, συνεχίζεται η προσφορά από την Τράπεζα μεταχειρισμένων  ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης προς τους συντοπίτες μας.  Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να κοινολογούνται δημόσια, αφού πρέπει να γίνονται με διάκριση και με σεβασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου που έχει την ανάγκη της Εκκλησίας, χρειάζονται την δική σας βοήθεια.

Έτσι, με το προϊόν και του φετινού εράνου, θα στηριχθούν τα Ιδρύματα, το συσσίτιο και οι  έκτακτες ανάγκες των συμπατριωτών μας, που γνωρίζει η Εκκλησίας μας και που όλο το χρόνο προσπαθεί να τις καλύψει είτε μέσω των Ιδρυμάτων, είτε μεμονωμένα σε  δαπάνες σε αγορά φαρμάκων, ιατρικής περίθαλψης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με αγορά εισιτηρίων ασθενών με βοηθήματα ανέργων και απόρων τις πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ (όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΑ) και πολλά άλλα.
Εν τω μεταξύ, ήδη, εν όψει των ημερών του Αγίου Δωδεκαημέρου, έχουν διατεθεί περισσότερα από 400 δέματα με τρόφιμα για άπορες οικογένειες στις Ενορίες της Μητροπόλεως μας. 


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget