Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

50 % ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης προχώρησε σε μείωση  των τιμών στους κατασκηνωτικούς του χώρους για την φετινή περίοδο κατά 50%!!!
 Ο Δήμος Σαμοθράκης στην περίοδο της οικονομικής κρίσης προχωρά με μια σημαντική μείωση παρέχοντας την δυνατότητα φθηνών διακοπών ενώ συγχρόνως δίνει ένα σημαντικότατο κίνητρο προκειμένου να περιορίσει την ελεύθερη κατασκήνωση.
Η ελεύθερη κατασκήνωση λόγω της ορεινής και πυκνόφυτης φύσης του νησιού ενέχει πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους μόνιμους κατοίκους ενώ δημιουργεί εστίες ρύπανσης ιδιαίτερα σε δύσβατα σημεία και στα ρέματα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ανταποκρινόμενος στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας θεωρεί υποχρέωση του να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο το νησί, τους κατοίκους αλλά και τους ίδιους τους κατασκηνωτές.

Ζητάμε από τους φίλους επισκέπτες να σεβαστούν και να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία στην προσπάθεια της να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και στην προστασία του νησιού.

3 σχόλια:

  1. i eleutheri kataskinosi dn rypenei katholou tn fysh tou nhsiou dioti i eleutheroi kataskinotes einai siniditopieimenoi k diatiroun to perivalon katharo..aptin ali i ntopioi dn theloun to eleuthero camping gt xanoun lefta.(an noikiaseis dwmatio eisai to kalitero paidi kai an kaneis eleuthero eisai krousma).kai aptin ali oi ntopioi kai to exume dei xronia twra dn sevonte katholou ti fysh kai petane para polla skoupidia sto vouno me tn dikaiologia oti tha ta parei i vroxi kai to potami.oi samothrakites prepei na katalvete oti to nhsi sas travaei mono "krousmata" opws mas lete alla eimaste to 90% tou tourismou kai as min plirwnume dwmatio ta lefta mas pali sto nhsi tha minun..afhste epitelous to eleuthero camping kai min eistai toso stenomyaloi...etsi pou to pate se liga xronia dn tha erxete kaneis sto nhsi kai tote tha parakalate na erthei kosmos gia eleuthero.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ όταν ήμουν στο νησί (και έκανα ελεύθερο), συμμετείχα σε ομάδα καθαριότητας που οργάνωσαν Ιταλοί τουρίστες και δεν φαντάζεστε πόση βρομιά μάζεψα παρατημένη από τους ντόπιους και από το Δήμο! Μέχρι και πεταμένη λεκάνη τουαλέτας σ'ένα ρέμα στα Θερμα, και μπαταρία αυτοκινήτου. Και άπειρο άπειρο σκουπίδι. Επίσης το νησί το Φθινόπωρο είχε τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια, καθώς δεν υπήρχε χυτα, και απλώς συσσωρεύονταν για δύο μήνες δίπλα στην Καμαριώτισσα και βρωμούσαν, ώσπου να αρχίσουν να τα παίρνουν λίγα-λίγα με το επιβατικό καράβι,(όπου πάλι βρωμούσαν) απέναντι.
    Γενικώς το νησί έχει θέμα με τη διαχείριση των σκουπιδιών του. Ή είχε, μακάρι να έχει λυθεί, και το πρόβλημα τώρα να είναι οι τουρίστες, μακάρι.
    Εγώ για τα σκουπίδια τέλοσπάντων διαφωνώ, δε νομίζω οτι εμείς ρυπαίναμε αυτό το καθαρό νησί!! Μου φαίνεται αστείο!
    Για την ασφάλεια όμως έχει ένα μικρό δίκιο κατά την άποψή μου, αφού θυμάμαι οτι όταν έβρεξε φύγαν πολλών τα πράγματα, μουσικά όργανα, σκηνές, στη θάλασσα, γιατί είχανε στήσει πολύ κοντά στο ποτάμι, και αυτό σίγουρα θα μπορούσε να έχει αποβεί και μοιραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γράφετε , ότι έγιναν μειώσεις του camping για να μειωθεί το ελεύθερο..... για να καταφέρουν να έρθουν επισκέπτες στο νησί θα κάνει tpt ο δήμος? μήπως καμια μείωση στα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ακτοπλοιικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget