Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δεύτερο πλοίο στα σκαριά!



Στη συγκέντρωση του Συλλόγου Επαγγελματιών σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Samothraki Village” ο Δήμαρχος κ. Χανός πρότεινε την αγορά πλοίου.
Από την αρχή ο κ.Χανός ξεκαθάρισε ότι το πλοίο που προτείνει δεν είναι ανταγωνιστικό στην εταιρεία “SAOS” αλλά θα έχει επικουρικό και συμπληρωματικό ρόλο.`
Το πλοίο είναι κλειστού τύπου, 50μ περίπου, χωρητικότητας 35 ΙΧ (και με κάποια μετασκευή μπορεί να πάρει μέχρι και 3 πούλμαν), είναι ηλικίας 15 ετών και μπορεί να πάρει 300 επιβάτες και άνω. Έχει επιχειρησιακή ταχύτητα 16-17 κόμβους.
Όπως είπε ο Δήμαρχος το πλοίο πωλείται σε συμφέρουσα τιμή κι ο ίδιος έχει διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τράπεζα και εάν η προσπάθεια καρποφορήσει μπορεί πολύ γρήγορα να δρομολογηθεί.
Πρότεινε σ’ αυτό το εγχείρημα τον πρώτο λόγο να έχουν οι ντόπιοι και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι παρόν με οποιοδήποτε τρόπο χρειασθεί. Ακόμη πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα η προσπάθεια να υλοποιηθεί μέσα από την διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το ευχάριστο είναι ότι η πρόταση αντιμετωπίσθηκε πολύ θετικά απ’ όλους τους παριστάμενους.
Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειες κι επιτέλους να λυθούν τα προβλήματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας του νησιού μας.

20 σχόλια:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΝΟΣ όταν ήταν να μείνει ΤΟ ΣΑΟΣ στους ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ηταν οι παριστάμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑΝΆΣΗ ήσουν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τώρα έχουμε κάτι να υποθηκεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρρωστα "παιδάκια" και κομπλεξικά, βλέπουν παντού απειλές, δεν ξεχωρίζουν το άσπρο από το μαύρο, και νομίζουν οτι έχουν λόγο και άποψη για όλα. Αυτοί είναι οι σχολιαστές που γράφουν απειλούν και τέλος πάντων μιλούν για ανάπτυξη, που καλά, καλά δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη. Τους δίνεται και σημασία;;;ΘΑΝΑΣΗ ποιους εννοείται.Τώρα σε αυτούς απευθύνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτεσ τισ δυσκολεσ στιγμεσ ασ βγαλουν λιγη χολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ep na mi xortaste...na karab na fer ,na xoli na bgalte!!ti thelte plia???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα στο ράδιο η Κατερίνα σας είπε κάτι για Σόρος ΘΑΝΑΣΗ ακούς ΚΑΤΕΡΙΝΑ. ΚΛΙ μακειο.??????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να πουλήσουμε ΑΚΡΌΠΟΛΗ............ΟΛΥΜΠΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

    Καλή επιτυχία κ. Δήμαρχε για την Τετάρτη μ' όλη μου την ψυχή.

    Λάβετε υπόψη σας, ότι το ΣΑΟΣ ΙΙ εφόσων θα έχει την επιδότηση μέχρι το 2019 όπως προβλέπεται να γίνει από την σύμβαση που θα κλιθεί από την πολιτεία να υπογράψει ο κ. Μανούσης εντός 50 περίπου ημερών, (αφού η απόφαση η απόφαση του δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και υποχρεωτική), θα κάνει αποθαρρυντική οποιαδήποτε άλλη ίδια επένδυση, αφού θα πρέπει και το άλλο πλοίο να είναι επιδοτούμενο για να είναι ανταγωνιστικό!
    Πράγμα για τις παρούσες συνθήκες αδύνατο!
    Αν μπορέσετε να λύσετε αυτό το ζήτημα πολιτικά (που δεν φαίνεται να είναι καθόλου εύκολο), τότε μπορεί κάτι να αλλάξει.

    Μέχρι τότε, αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα, είναι η διεύρυνηση καιη αναβάθμιση του λιμανιού της Καμαριώτισσας (για να μπορούν να μπουν και μεγαλύτερα πλοία άλλων γραμμών),μαζί με την άμεση αξιοποίηση των δύο αλιευτικών καταφυγίων (Λακκώματος και Θέρμων).
    Επίσης, η άμεση ένταξη στη γραμμή συμπληρωματικού ταχύπλοου σκάφους (άμεσα ενοικιασμένου για φέτος και του χρόνου αγορασμένου μόνοι μας ή μαζί με άλλους), είναι λύση και αναγκαία και ρεαλιστική.
    Να σημειωθεί εδώ ότι σε κάθε περίπτωση αυτή η λύση μας απομακρύνει από την αποκλειστικότητα της γραμμής Σαμοθράκη - Αλεξ/πολη από ένα πλοίο και μια εταιρία.
    Καταθέτω επίσης κ. Δήμαρχε την άποψη ότι επειδή η Σαμοθράκη είναι το μοναδικό νησί όχι μόνο του Έβρου αλλά και ολόκληρης της Θράκης, θα πρέπει την επόμενη φορά να κληθούν οι δήμαρχοι και οι επιχειρηματίες των όμορων εκτός του Έβρου νομών, όπως, της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Ποιος αλήθεια τουρίστας που θα επισκευθεί την Θράκη δεν θα θελήσει να επισκευθεί και το νησί μας και αντίστροφα αν υπάρχει συγκοινωνία της προκοπής και ρεαλιστικά και φθηνά προγράμματα;
    Επίσης μη παραβλεφθεί το γεγονός ότι το νησί μας είναι η εσχατιά τής ευρωπαικής ένωσης και η μοναδική έξοδος προς το Θρακικό και το Αιγαίο πέλαγος για χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Σε κάθε περίπτωση τουριστικά πακέτα θα μπορούσαμε να επεξεργαστούμε από κοινού μέσα από αυτήν την προοπτική και μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους όπους Τούρκους και Ρώσσους.

    Και πάλι καλή σας επιτυχία και καλό σας ταξίδι.

    Υ.Γ. Λυπάμαι κ. Δήμαρχε που η δήλωση της επιθυμίας μου προς το πρόσωπό σας, αλλά καιπρος τις άλλες δημοτικές παρατάξεις καθώς επίσης και προς τον πρόεδρο του Συλλόγου των Επαγγελματιών του νησιού μας να συμμετέχω στην επιτροπή τουρισμού δεν έγινε αποδεκτή. Θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος!

    Με τιμή
    Ένας Δημότης της Σαμοθράκης
    Σπιτάλας Βασίλης
    6974949838

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ενα κομπλεξικο παιδακι11 Απριλίου, 2011 12:40

    Κύριε Βασίλη στο προηγούμενο συμβούλιο ο Κύριος Τσίπος σαν τι και από που σας απηύθυνε τον λόγο.Σας ευχαριστούμε για αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες γιατί από επίσημα χείλη δεν ακούστηκαν ποτές.Και οι Σαμόθρακες αναλόγως ας πράξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και όσο για την αντιπολίτευση αυτή είναι για το Θέα Αθήναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικολαος Τσοτακης11 Απριλίου, 2011 16:19

    Σαν τακτικος επισκεπτης και λατρης του νησιου
    διαπιστωνω οτι τα δυο τελευταια χρονια η ακτοπλοικη συνδεση του νησιου ευρισκεται στη χειροτερη κατασταση των τελευταιων 25 ετων που εγω ερχομαι στο νησι.Η μη συνδεση τουλαχιστον με τη Λημνο ειναι ταφοπλακα για τον τουρισμο .Ενα πλοιο που θα εκτελει καποια δρομολογια για Λημνο, Καβαλα ,Λαυριο η οπου αλλου κρινεται απαραιτητο νομιζω οτι πρεπει να ειναι καλοδεχουμενο ,εννοειται χωρις να καταργηθουν τα ηδη εκτελουμενα δρομολογια του SAOS II.
    Λυπαμαι για τα περισσοτερα απο τα ανωτερω σχολια, των ανωνυμων ιδιως, τα οποια πληρως απεικονιζουν την κατασταση της Ελληνικης κοινωνιας και προιδεαζουν για το τι προκειται να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ αν ειναι κατι Ψεμα ΘΕΛΩ να μας το ΠΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κομπλεξικο παιδακι11 Απριλίου, 2011 17:17

    και εύχομαι πάντα να είσθε Φίλος της Σαμοθράκης ,γιατί και εμείς φίλους θέλουμε,σας Περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. φίλους θέλουμε να έχουμε, άποψη δεν θέλουμε να έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σας ,πρώτη φορά βλέπω τους κατοίκους και φίλους του νησιού ενωμένους ,Είναι αυτό που λείπει Απο το ελληνικό DNA .δεν θέλω να προτείνω κάτι ... Σέβομαι της άποψη σας . Το μόνο που μενει είναι πράξεις . Όπως λένε και οι ιστιοπλοοι η θάλασσα τελειώνει ,τα βράχια έρχονται . Περβενης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. όνειρα θερινής νυχτός φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καράβι είναι η χαζομάρα των τοπικών σας αρχών,τα λεφτά σας θέλουν να καταχραστούν,διότι αν μπορούσαν να φέρουν αληθινό καράβι θα είχαν κάνει και το αεροδρόμιο στο νησί,που τάξανε πριν 11χρόνια.Ναι,μιλάμε για καράβι,αλλα όχι τηςθάλασσας,καράβι της βλακείας θα ναυπηγήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget