Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έλυσαν μόνοι τους το ακτοπλοϊκό στη Γαύδο

Εμείς απλά μεταφέρουμε το δημοσίευμα του newsbeast.gr
Στη Σαμοθράκη άραγε θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο, ή θα είμαστε πάντα μόνο λόγια;
Οι επαγγελματίες μας ας παραδειγματιστούν!

Βαρέθηκαν να περιμένουν το κράτοςΜετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που έζησε η Γαύδος το περασμένο καλοκαίρι και την τεράστια οικονομική ζημία που υπέστη η τοπική κοινωνία, κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Έξι κάτοικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, συνέστησαν ναυτιλιακή εταιρεία και ναύλωσαν σκάφος, το οποίο ξεκινάει δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την νεοσύστατη εταιρεία «GAVDOS LINES» και το πλοίο «GAVDOS EXPRESS 1». Το πλοίο είναι κλειστού τύπου, ταχείας πλεύσης. Έχει μήκος 18 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2007.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, Στέφανο Μπικογιαννάκη, έχει δυνατότητα μεταφοράς 65 επιβατών.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να πάει καλά το όλο εγχείρημα. «Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο, όμως δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι για δεύτερη χρονιά η Γαύδος θα μπορούσε να αποκλειστεί ακτοπλοϊκώς και να περάσουμε τα όσα ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι». Το πλοίο θα ξεκινήσει επίσημα τα δρομολόγια του στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνονται ταξίδια-εκδρομές από τη Γαύδο προς τον Πλακιά και την Παλαιόχωρα και αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι κάτοικοι αλλά και ξένοι επισκέπτες είχαν ξεσηκωθεί λόγω του πολυήμερου αποκλεισμό του νησιού μετά την απαγόρευση στα ανοιχτού τύπου πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες.

5 σχόλια:

  1. Δεν είναι όλοι σαν εμας, κάποιοι κάνουν πράξη αυτά που λένε!εμείς εδώ τρωγόμαστε για το ποιός θα φανεί περισσότερο από τον άλλο!
    εντάξει σας είδαμε όλους και σας καταλάβαμε, κάντε και δουλειά, όλοι μαζί όπως εσεις θελετε, αλλά κάντε, φτάνουν τα... ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πρόκληση. Αν έχουμε τα κότσια ας την εκμεταλλευτούμε. Αν όχι θα βράζουμε στο ζουμί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον θα βραζουμε και για άλλη μια φορά στο ζουμί μας και κάποιοι το μόνο που θα κάνουν θα είναι να κατηγορούν τους άλλους. Γιατί για όλα φταίνε οι άλλοι κι όχι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι παρόμοιο πάει να γίνει και για εδώ, αυτό συζητιώνταν προλίγο στο Village από τον σύλλογο και τον Χανό. Κάτι μικρό αλλά πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget