Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Στο «δίκτυο βιώσιμων πόλεων» η Σαμοθράκη

Στις 15 και 16 Μαρτίου 2011 στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο για το δίκτυο βιώσιμων πόλεων, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν οι 66 πόλεις που επιλέχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βελτιώσουν το πλαίσιο που θα αφορά στον τρόπο, με τον οποίο οι πόλεις θα χειρίζονται τα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σκοπός του προγράμματος «δίκτυο βιώσιμων πόλεων» είναι να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές πόλεις να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να αξιολογούν προγράμματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις κοινωνικές δομές και την εκπαίδευση.

Οι πόλεις αυτές που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και κάποιο έργο πάνω σε θέματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, καλούνται να μπουν σε μια διαδικασία μέσα από διαδικτυακό διάλογο, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις προκειμένου να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. θα ελέγχει και θα προτείνει τρόπους και μεθόδους για να μπορεί κάθε άλλη πόλη να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Ειδικότερα σε ένα διαδικτυακό ιστότοπο κάθε μια από τις 66 πόλεις θα δημιουργήσει το δικό της προφίλ, όπου θα αναφέρει τους στόχους και τις προοπτικές της και θα δημιουργεί ένα πρόγραμμα για το σχέδιο ανάπτυξης της μέσα από το οποίο θα μπορούν μεταξύ τους οι πόλεις να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν γνώμες και απόψεις.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει το πρόγραμμα οργανώνοντας από κοινού μαζί με τη Γαλλία και τις προεδρίες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την δοκιμαστική φάση.

1 σχόλιο:

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget