Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Έβρος

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Έβρος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.Από το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα, χιόνισε στο Τυχερό, το Σουφλί και την ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, ενώ το χιόνι στους Μεταξάδες έχει φτάσει τους 30 πόντους. Το απόγευμα φτάνει στον Έβρο για να δει από κοντά τις καταστροφές που έχουν προξενήσει οι πλημμύρες και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Οικονομίδης. Σύμφωνα με τα τελευταία από το μέτωπο των πλημμυρών:


Ο οικισμός Νέα Βύσσα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εισροής υδάτων, αντίθετα με τις καλλιέργεις περιμετρικά του χωριού όπου έχουν πλημμυρίσει. Συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Πραγγί, το Πύθειο, τα Λάβαρα, τα Λαγυνά και τον Πόρο και επεμβαίνουν με εργασίες στα αναχώματα.
Τα δυσάρεστα έρχονται από την Βουλγαρία, όπου σύμφωνα με τους εκεί αξιωματούχος τα 3 φράγματα είναι γεμάτα νερό. Πιο συγκεκριμένα:

Το φράγμα του Κίρτζαλι έχει πληρότητα 72%, το φράγμα του Ιβαίλογκραντ 120% και το φράγμα του Στούντεν Κλάντενετς 101%. Η πληρότητα των στα φράγματα, προκαλεί τις πλημμύρες στις περιοχές της Βουλγαρίας και του Ορμενίου, φαινόμενο που θα συνεχιστεί…
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget