Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ιμβρος και Τένεδος αποκτούν «πόρτα» προς Ελλάδα και Ευρώπη

Την απόφαση των τουρκικών αρχών να προχωρήσουν σε ίδρυση τελωνείων στην Ίμβρο και την Τένεδο καλωσορίζουν οι ιμβριακοί σύλλογοι, τονίζοντας πως αποτελούσε πάγιο αίτημα των Ελλήνων αλλά και του Πατριαρχείου

Σύμφωνα με τους ιμβριακούς Συλλόγους «με την εξαιρετική αυτή εξέλιξη, τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος είναι πλέον σημεία εισόδου στην Τουρκία από το εξωτερικό και εξόδου από αυτήν για διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών από και προς το εξωτερικό. Αυτό οδηγεί στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των Ιμβρίων και Τενεδίων για την απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των Πατρίδων τους με προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο έθεταν προς τις Αρχές τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και τα Ιμβριακά Σωματεία με σκοπό την συγκοινωνιακή διευκόλυνση των Ιμβρίων και Τενεδίων της διασποράς και την ευκολότερη και συχνότερη επάνοδο στη γενέθλια γη τους».
Στη νέα Περιφερειακή Διεύθυνση Τελωνείων και Εμπορικών Ζωνών Δυτικής Προποντίδας, με έδρα τη Ραιδεστό, θα υπάγονται οι τελωνειακές Αρχές των νησιών Ίμβρου και Τενέδου. Οι συγκεκριμένες τελωνειακές Αρχές ιδρύονται για πρώτη φορά.
http://anti-typos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας (όπως επίσης στη Λήμνο και Θάσο), σε συνδιασμό με το κλείσιμο του τελωνείου στο νησί μας, όταν το τουρκικό κράτος ανοίγει τελωνεία στην Ιμβρο και στην Τένεδο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί και στην γύρω περιοχή μας! Οι δανειστές μας πρέπει να καταλάβουν, ότι τα ακρητικά νησιά μας είναι τα προοθημένα πλωτά σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης!

    Σπιτάλας Βασίλης
    vspitalas@yahoo.gr, Τηλ.255109521

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΔΗΜΑΡΧΟ[ΧΑΝΟΣ]ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget