Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισε η Βουλή το νέο Μνημόνιο και το PSI - Οι διαρροές αλλάζουν τον κοινοβουλευτικό χάρτη - "Τρίτο κόμμα" οι διαγραμμένοι

- ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διέγραψαν όλους τους βουλευτές που ψήφισαν εκτός κομματικής γραμμής
- Ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο με 199 ναι, 74 όχι και 5 παρών
- Ο Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους βουλευτές Βορίδη-Γεωργιάδη που ψήφισαν ναι στο Μνημόνιο
- Πάνω από 50 οι ανεξάρτητοι βουλευτές πλέον μέσα στη Βουλή
- Το σχόλιο του Μαξίμου μετά την ψηφοφορία: Το αποτέλεσμα είναι επαρκές
Με 199 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση Σχεδίων Συμβάσεων και Μνημονίου για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας". Στην ψηφοφορία στη Βουλή πήραν μέρος 278 βουλευτές. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 199, ενώ καταψήφισαν 74. Πέντε βουλευτές δήλωσαν "παρών", ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία 22 βουλευτές. Είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , παρά την κομματική γραμμή, καταψήφισαν το νομοσχέδιο ή απείχαν από την ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν είκοσι βουλευτές της ΝΔ και ένας συνάδελφός τους απείχε.

Με αυτό το αποτέλεσμα πλέον εκπληρώνονται οι όροι που είχαν θέσει οι ευρωπαίοι εταίροι και πλέον το "μπαλάκι" περνάει στην αντίπερα όχθη, καθώς η ελληνική Βουλή έκανε αυτό που απαιτούσαν προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία έστω και με αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, τα τρία κόμματα που στήριζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, "πλήρωσαν" ακριβά αυτή την ψηφοφορία, καθώς είχαν όλα διαρροές και μάλιστα πολλές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή μέσα στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία να υπάρχουν πάνω από 50 βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι.

Ο κ Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής. Πριν την ψηψοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Διεγράφησαν με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά οι 21 βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κεφαλογιάννη που ήταν απών.

Από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο οι εξής:

ΠΑΣΟΚ: Κουβέλης Σπ., Βαγενά Άννα, Κατσέλη Λούκα, Βάσω Παπανδρέου, Τόγιας Βας., Μιχελογιαννάκης, Κατσούρας, Παραστατίδης, Αθανασιάδης, Βουδούρης Οδ., Αμοιρίδης, Μάτατζη, ενώ ΑΠΟΝΤΕΣ ήταν: Μίχος, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακοπούλου, Καστανίδης, Τεκτονίδου, Θεοδωρίδης, Λαφαζάνης Αργ.

Από τη Νέα Δημοκραία ψήφισαν ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο οι εξής:

Κουντουρά Ελ., Σταμάτης Δημ., Παπασιώζος, Κων, Βλάχος Γ., Γιαννάκης, Τζίμας Μαργ., Ιατρίδου Τσαμπίκα, Μαρκόπουλος Κ., Γκιουλέκας Κων, Τσικαλάγιας, Ζώης Χρήστος, Γαληνός Σπ., Μελάς Παν., Καρασμάνης Γ., Λεονταρίδης, Κόλλια Τσαρουχά, Βαγιωνάς, Βοζενμπεργκ, Δερμετζόπουλος.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget