Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Astraea: Premium λάδι από τη Σαμοθράκη... με βραβεία

Στις αγορές του εξωτερικού αποκλειστικά με premium ελαιόλαδο και ελιές στοχεύει η εταιρεία Astraea από τη Σαμοθράκη της οικογένειας Σταυριανάκη. Ήδη με το ντεμπούτο της στην ελληνική και διεθνή αγορά η εταιρεία έχει κατακτήσει δυο σημαντικές διακρίσεις στον διαγωνισμό Great Taste Awards 2011. Συγκεκριμένα, το αγουρέλαιο της Astraea απέσπασε το διπλό χρυσό βραβείο και οι μαύρες μαριναρισμένες ελιές βραβεύτηκαν με ένα χρυσό βραβείο στον εν λόγω διαγωνισμό.
Η Astraea δημιουργήθηκε από τα αδέρφια Σταυριανάκη, τον Γιώργο που είναι βιολόγος και τον Κώστα που είναι περιβαλλοντολόγος. Τα αδέρφια Σταυριανάκη ξεκίνησαν να καλλιεργούν τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας Αδραμυτινή στα οικογενειακά κτήματα στην περιοχή Κοιτάδα στη νότια Σαμοθράκη, τα οποία είναι ενεργά τα τελευταία 70 χρόνια. Η Astraea παράγει τρία διαφορετικά ελαιόλαδα, το Single Estate εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αποκλειστικά από τις ελιές των κτημάτων της Κοιτάδας(με 0,1 οξύτητα), το αγουρέλαιο (με οξύτητα 0,2) και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (με οξύτητα μέχρι 0,7), όπου χρησιμοποιούνται τέσσερις ποικιλίες ελληνικής ελιάς. Επίσης, η εταιρεία εμφιαλώνει τρεις τύπους ελιάς, πράσινες ελιές, θρούμπες και μαύρες μαριναρισμένες μόνο από την ποικιλία Αδραμυτινή.
Φιλοσοφία της εταιρείας, σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Αναστασία Σταυριανάκη, είναι η παραγωγή μικρών ποσοτήτων με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες ώστε να διατηρείται η υψηλή ποιότητα κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλές τιμές. «Έχουμε αποφασίσει να έχουμε μόνο premium προϊόντα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά ελαιόλαδο για αυτό τον λόγο για να βγει η Astraea στο εξωτερικό πρέπει να κάνει τη διαφορά, να έχει εξαιρετική ποιότητα», σημειώνει.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τα προϊόντα της το 2011 σε επιλεγμένα σημεία και δη αποκλειστικά delicatessen στη Σαμοθράκη και τη Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Μονακό. Βρίσκεται σε επαφές για εξαγωγές στη Φινλανδία, ενώ αγορές-στόχοι αποτελούν η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία προχωρά απευθείας σε επαφές με τους διανομείς χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.
http://www.olivenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget