Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μια σκανδαλώδη​ς Ηλίαση....​.

H Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της οικολογικής αθωότητας αναλαμβάνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στρατηγικό στόχο.
Την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος», ως ένα πρόγραμμα παραγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα, την οποία θα αγοράζει η Γερμανία και τα έσοδα, γύρω στα 25 δις, θα ξεχρεώνουν τμήμα του χρέους. Μια έκταση όσο η Χίος, θα στρωθεί με κάτοπτρα για να παραχθεί ενέργεια που θα μας σώσει. Ένα αναπτυξιακό τρυκ που μας χρεώνει με ένα ακόμη δάνειο. Η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη

1. να παραχωρήσει δωρεάν γη για αυτήν τη δραστηριότητα για δεκαετίες.
2. να αγοράσει τη γερμανική βεβαίως τεχνολογία ύψους αρκετών δις.
3. να δημιουργηθούν πανευρωπαϊκά δίκτυα που στοιχίζουν πολύ
περισσότερο από το κέρδος της επένδυσης.
4. αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τεχνολογία που να επιτρέπει μεταφορά ενέργειας σε τόσο μεγάλη απόσταση (Γερμανία) χωρίς απώλειες.

Άρα ή Ελλάδα αγοράζει την γερμανική υποδομή, χρεώνεται και δεν μπορεί να δώσει ενέργεια στην Γερμανία.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για τη Γερμανία, που θα προωθείται πίσω στην Ελλάδα, σε τιμές μάλιστα που δεν θα είναι αυτές της ΔΕΗ, αλλά των επιδοτούμενων φωτοβολταϊκών. Θα αγοράζει δηλαδή από την Ελλάδα 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα και θα μεταπουλάει στην ίδια την Ελλάδα 0,35 ευρώ την κιλοβατώρα. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική μονομερώς. Να καθορίζει δηλαδή πόσο θα αγοράζουμε το ρεύμαανά κιλοβατώρα, το οποίο όμως θα μας πουλά .
Η Ελλάδα υλοποιεί το πρόγραμμα μετά την άρνηση της Ισπανίας να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση ασύμφορη και σε καιρό κρίσης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα φέρει σε πέρας μία ευρωπαϊκή πολιτική, για να «σώσει» τη χώρα με ένα ακόμη ασύμφορο δάνειο. Κάποιοι βεβαίως θα πλουτίσουν, εγχώριοι κατασκευαστές, αντιπρόσωποι, dealers της πράσινης ανάπτυξης κλπ.
Όλα αυτά σύντομα και ταυτόχρονα με μία μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για την πράσινη σωτηρία που θα τρέχει καβάλα στα πράσινα άλογα της πολιτικής. Την Ηλίαση βεβαίως θα την πληρώσουμε εμείς.
Κουτί της Πανδώρας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget